Quantcast

Αυγενάκης: «Οι κάλπες των ευρωεκλογών είναι εξόχως σημαντικές»

  Ο πρωτογενής τομέας, τόσο σε επίπεδο Περιφερειών και δήμων, όσο και σε επίπεδο κυβέρνησης, έχει κεντρικό ρόλο, διότι αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας της χώρας μας και βασικό αναπτυξιακό μοχλό. Ως τέτοιο τον προσεγγίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και δουλεύουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε το καλύτερο».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε απόψε στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ στην Πάτρα, μαζί με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Σπανάκη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Θάνο Πλεύρη.

Όπως πρόσθεσε μιλώντας για τις επικείμενες ευρωεκλογές, «οι κάλπες είναι εξόχως σημαντικές και η ψήφος δεν πρέπει να μετατραπεί σε μία χαλαρή και αδιάφορη ψήφο, η οποία μπορεί να εκφράσει παράπονο ή αλλόκοτη επιλογή, για να σταλεί ένα μήνυμα».

Επίσης, σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι στην καρδιά της Ευρώπης και ταυτόχρονα θέλουμε μία Ευρώπη πολύ πιο δυνατή, πολύ πιο ισχυρή πόλη, πολύ πιο ευέλικτη και περισσότερο ανθρωποκεντρική».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν υπάρχει προβληματισμός σχετικά με το ποσοστό αποχής στις ευρωεκλογές, ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε ότι «σαφώς και μας απασχολεί, για αυτό ακριβώς ο πρωθυπουργός έχει απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία».

Επίσης, ανέφερε ότι «παράλληλα με το τι επιθυμούμε και τι επιδιώκουμε ως μέλη και στελέχη της ΝΔ, ακόμα παραπάνω, ως μέλη της τη κυβέρνησης, δυναμώνουμε την φωνή μας και στέλνουμε το μήνυμα ότι πρέπει να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες στην κάλπη των ευρωεκλογών».

Μιλώντας στην συνέχεια, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, υπογράμμισε ότι «η εκλογική διαδικασία έχει για εμάς μία ιδιαίτερη σημασία, διότι η ΝΔ έχει ένα ευρωπαϊκό όραμα, αλλά και πρόγραμμα».

Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, «οι διεκδικήσεις και το διεκδικητικό πλαίσιο έχουν ξεκαθαριστεί και έχουν τεθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη, και έχουν να κάνουν με μία σειρά από πολύ σημαντικά ζητήματα».

Αναφερόμενος στον νομό Αχαΐας, είπε ότι «τα τελευταία πέντε χρόνια, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν αυξηθεί κατά 17%, οι θέσεις εργασίας έχουν αυξηθεί κατά 20% και εργαζόμενοι αυξήθηκαν αριθμητικά κατά 17,5%».

Από την πλευρά του, ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό να στηριχθεί το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και το αποτέλεσμα των εκλογών της 9ης Ιουνίου να δείξει ότι παραμένουν οι συσχετισμοί όπως τους έχουμε δει το τελευταίο διάστημα, για να μπορέσει η κυβέρνηση να συνεχίσει μία σειρά από κρίσιμες μεταρρυθμίσεις».