Quantcast

Αυτιάς στον Realfm 97,8: Ήταν εκλογές ασφαλούς διαμαρτυρίας – Πέρασαν από το σούπερ μάρκετ, την Υγεία και τη Δημόσια Διοίκηση

Στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου μίλησε ο Γιώργος Αυτιάς. 

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές εκλογές ασφαλούς διαμαρτυρίας.

Και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν προβλήματα και θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι Αθήνα δεν είναι η πλατεία Συντάγματος. Έφυγαν 800.000 από τη ΝΔ και 700.000 από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι 800.000 της ΝΔ έμειναν ακίνητοι στη θέση τους και έστειλαν ένα μήνυμα: “Κυριάκο προχωρά στις μεταρρυθμίσεις, προχώρα το πρόγραμμά σου”. Υπήρχε και μια διαμαρτυρία γιατί δεν έγιναν γρήγορα κάποια πράγματα».

Ο Γιώργος Αυτιάς υποστήριξε ότι «στην προεκλογική περίοδο διαπίστωσα ότι η Περιφέρεια λέει «μην μας ξεχνάει η Αθήνα». Επίσης οι εκλογές αυτές πέρασαν από το σούπερ μάρκετ, την Υγεία, τη Δημόσια Διοίκηση, την καθημερινότητα και όλο αυτό το πακέτο που λέμε το κράτος δίπλα στον πολίτη».

Τόνισε ότι «τα κόμματα θα πρέπει να δουν τα θέματα όχι με συζητήσεις περί Κεντροαριστεράς, αν κάποιοι πήγαν Δεξιά ή Αριστερά. Ένας είναι ο δρόμος, η κοινωνία. Μέχρι τώρα κανείς δεν έβγαινε στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα να πει τι είναι αυτό που ψηφίζεται στην Ευρώπη και πόσο μας αφορά. Σου δίνω τον λόγο μου ότι όποια οδηγία περάσει – πήρα το χαρτοφυλάκιο της οικονομίας- θα ενημερώνω τον κόσμο. Θα κάνω ξανά περιοδεία σε 13 Περιφέρειες και θα ακούσω πάλι τα θέματα που τους απασχολούν, θα τα καταγράψω και θα προχωρήσω».

O Γιώργος Αυτιάς ανέφερε ότι «υπάρχει πολύς πολιτικός εγωισμός στην πατρίδα» και πρόσθεσε σε άλλο σημείο: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρει να διαβάζει και να αναλύει τα πολιτικά δεδομένα, έχει τον χρόνο την επόμενη τριετία να τα ορθοδρομήσει».