Quantcast

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη για τον Κουφοντίνα - Η αντίδραση Πάιατ

Καταδρομική επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Με ανάρτησή του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο “Ρουβίκωνας” ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο από την καταδρομική επιχείρηση και εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η καταδρομική επίθεση έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες. Μία ομάδα περίπου 10 ατόμων, προσέγγισε το σημείο με δίκυκλα και αφού έριξε μπογιές στην περίφραξη της κατοικίας, εξαφανίστηκε με μεγάλη ταχύτητα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει οκτώ προσαγωγές υπόπτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η τρίτη φορά που το σπίτι του Πρέσβη των ΗΠΑ γίνεται στόχος επίθεσης.

Ο Πάιατ για την επίθεση στο σπίτι του: Η καταστροφή ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία

«Παιδαριώδη βανδαλισμό» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ την επίθεση.

«Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης στο λογαριασμό του στο Twitter.

Η ανάρτηση του Τζ. Πάιατ:

Πάιατ: Ευγνώμων που όλα δείχνουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. σκοπεύει γρήγορα να λύσει το θέμα

Στο θέμα της επίθεσης στο σπίτι του αναφέρθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ αργότερα και στο περιθώριο του 7ου συνεδρίου Αεροπορικής Ισχύος που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Σχολή Ικάρων.

«Για το σημερινό συμβάν στο σπίτι μου, θέλω αρχικά να ευχαριστήσω το υπουργείο Εξωτερικών και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη για τα μηνύματα συμπαράστασης τους. Έχουμε πολλά χρώματα στην Πρεσβεία και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να ξαναβάψουμε τον τοίχο. Αυτός, όμως, ο τύπος χουλιγκανισμού κάνει κακό στην Αθήνα σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της, ως έναν προορισμό για τουρισμό και για επενδύσεις. Είμαι ευγνώμων που όλα δείχνουν ότι η Ελληνική Αστυνομία Αστυνομία σκοπεύει γρήγορα να λύσει το θέμα» δήλωσε ο κ. Πάιατ προς τους δημοσιογράφους.

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια - Τηλεφωνική επικοινωνία Κατρούγκαλου-Πάιατ

Την καταδίκη του «με τον εντονότερο τρόπο» εκφράζει το Υπουργείο Εξωτερικών «για το περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του πρέσβη της φίλης χώρας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

«Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μπογιές - σπίτι - Τζέφρι Πάιατ

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Για το περιστατικό, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, στον οποίο εξέφρασε την συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης και τον ενημέρωσε για όλες τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι ελληνικές Αρχές.

Η καταδρομική επίθεση στην κατοικία του Αμερικανού Πρέσβη σημειώθηκε λίγες ώρες μετά το μπαράζ των επιθέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο… όνομα του Δημήτρη Κουφοντίνα, αναφέρει το ant1news.

Υπενθυμίζεται πως σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης μετά την πορεία αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα, από αντιεξουσιαστές που διαμαρτύρονται για τη μη χορήγηση άδειας στον εκτελεστή της “17 Νοέμβρη”.

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι δράστες προσέγγισαν από τις οδούς Διδότου και Βαλτετσίου και πέταξαν δεκάδες μολότοφ στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίοι τους απώθησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.