Quantcast

Βορίδης: Ζητάμε ισχυρό μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση για να συνεχίσει το έργο της

Το προεκλογικό κλίμα και τα μεγάλα επίδικα της ευρωκάλπης, όπως επίσης το πρόσφατο επεισόδιο βιαιοπραγίας στο ελληνικό Κοινοβούλιο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας "Max FM".

Ξεκινώντας, ωστόσο, από το οικονομικό πεδίο, ο υπουργός έκανε δύο παράλληλες διαπιστώσεις: Πρώτον, «η οικονομία πηγαίνει καλύτερα - και αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς», δεύτερον, «υπάρχει σημαντική ακρίβεια, σημαντικές ανατιμήσεις που πιέζουν το εισόδημα των νοικοκυριών». Στο σημείο αυτό, όμως, ο Μ. Βορίδης παρέθεσε αφενός τη βεντάλια κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αφετέρου σειρά θετικών εξελίξεων και δεικτών. Με πιο πρόσφατη είδηση, το ότι ο τρέχων μήνας είναι ο μήνας που έχουν δημιουργηθεί οι περισσότερες θέσεις εργασίας την τελευταία 25ετία.

Εν όψει ευρωεκλογών, ο υπουργός Επικρατείας έθεσε τρία ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της ηπείρου μας και στα οποία έχουν διαμορφωθεί δύο στρατόπεδα, από τη μια, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, και από την άλλη, Σοσιαλιστές, Κομμουνιστές και Πράσινοι.

Πρώτο θέμα είναι η ευρωπαϊκή άμυνα, όπου το αντίπαλο μπλοκ δεν θέλει τη ενίσχυσή της, όπως είπε. Δεύτερο θέμα, ο αγροτικός κόσμος και η Κοινή Αγροτική Πολιτική. Το ΕΛΚ διεκδικεί να προστατευθεί το εισόδημα των αγροτών μας, αλλά την ίδια ώρα η συμμαχία Σοσιαλιστών, Κομμουνιστών και Πρασίνων προτάσσει την άμεση προστασία του περιβάλλοντος, εις βάρος, δηλαδή, των αγροτών, υποστήριξε. Τρίτο θέμα είναι το Σύμφωνο για τη μετανάστευση, όπου επίσης διαπιστώνονται διιστάμενες απόψεις στα δύο στρατόπεδα. Τούτων δοθέντων, και στο σημείο αυτό, ο Μ. Βορίδης ζήτησε να δοθεί ψήφος στη Νέα Δημοκρατία γιατί «υπερασπίζεται μια πολύ συγκεκριμένη ευρωπαϊκή ατζέντα», τόνισε.

Οι εξελίξεις στην Ακροδεξιά ήταν το επόμενο θέμα συζήτησης, με τον υπουργό να επαναλαμβάνει ότι χάρη στη διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ για το κόμμα των "Σπαρτιατών" ασκήθηκε η δίωξη για εξαπάτηση εκλογέων, επίσης δεν κατέστη δυνατή η κάθοδος στις ευρωεκλογές του συγκεκριμένου κόμματος.

Ενώ στο ερώτημα των ημερών, αν το κυβερνών κόμμα θεωρεί ...ευπρόσδεκτες τις ψήφους του εν λόγω κόμματος, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε ως εξής: «Αυτοί που ψήφισαν "Σπαρτιάτες" θεωρούν τη ΝΔ υπόλογη και υπεύθυνη γιατί έχει αποκλεισθεί το κόμμα που επέλεξαν. Θα ψηφίσουν οτιδήποτε άλλο εκτός από ΝΔ. Τέτοιο θέμα για μας δεν τίθεται».

Στον αντίποδα, διερωτήθηκε: «Ποιοι κλείνουν συστηματικά το μάτι στην αντισυστημική ψήφο; Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;». Στάση που εξηγεί γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατέθεσε υπόμνημα για τους "Σπαρτιάτες", στάση που εξηγεί γιατί «ο Στίγκας, ο αρχηγός των "Σπαρτιατών" λέει ότι κράτησε αξιοπρεπή στάση ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς για το περιστατικό του ξυλοδαρμού εντός της Βουλής, επεσήμανε ότι επιβλήθηκε αμέσως η μέγιστη ποινή, επιπλέον ενεργοποιήθηκε η διαδικασία της αυτοφώρου συλλήψεως. «Να τα βλέπουν αυτά όσοι ψηφίζουν» τόνισε ακόμη, προσθέτοντας ότι ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης «καθυβρίζει χυδαία τον άλλον, τουλάχιστον σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της μιας πλευράς», ενώ ο έτερος βουλευτής, νυν ανεξάρτητος και πρώην βουλευτής των "Σπαρτιατών" τραυμάτισε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

Το συμπέρασμα για τον Μ. Βορίδη είναι ότι «οι πολίτες που θέλουν να στείλουν μηνύματα και να διαμαρτυρηθούν, να ξέρουν ποιο είναι το αποτέλεσμα των μηνυμάτων». Ζήτησε δε, ακόμη και από εκείνους τους πολίτες που έχουν κριτική στάση έναντι της κυβέρνησης, «να είναι κοντά μας, να είναι κοντά στους βουλευτές μας για να πάει η πολιτική εκεί που θέλουν». Και, κλείνοντας, ζήτησε «ισχυρό μήνυμα στήριξης στην κυβέρνηση για να συνεχίσει το έργο της».