Quantcast

Βουλή: Άμεση κατάθεση των εγγράφων για την προμήθεια γαντιών που εγκρίθηκε από ΟΣΥ, ζητούν 12 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ

Την άμεση κατάθεση στη Βουλή όλων των εγγράφων σχετικά με την προμήθεια γαντιών, που ενέκριναν οι Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ), μαζί με τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής για τη διεξαγωγή και ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ζητούν 12 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, με ερώτηση τους προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Οι βουλευτές κάνουν λόγο για «δεδομένα και στοιχεία του διαγωνισμού που εύλογα δημιουργούν προβληματισμούς» και επικαλούνται δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία «η προμήθεια γαντιών εγκρίθηκε για εταιρία με κύρια ασχολία την κατασκευή και εμπορία επίπλων, αλλά και ξυλουργικές εργασίες, με έδρα τις Σέρρες, η οποία πρόσφατα συμπεριέλαβε στο καταστατικό της και το εμπόριο ειδών -μέσων ατομικής προστασίας».

«Η συγκεκριμένη προμήθεια, αναφέρεται σε 16.000 τεμάχια με τιμή μονάδας 12,25 ευρώ, που για το συγκεκριμένο είδος η τιμή αυτή είναι αρκετά υψηλή, υψηλότερη και από τιμές λιανικής για το είδος αυτό, και κυρίως για μία παραγγελία χονδρικής, όπως είναι η αναφερόμενη, η συνολική δαπάνη της οποίας φθάνει σε ύψος 243.040,00 ευρώ», τονίζουν οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.

Τέλος, καλούν τον υπουργό να απαντήσει στα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με τη διαδικασία του διαγωνισμού και τη σύνθεση των Επιτροπών για κάθε φάση του.

Την ερώτηση υπογράφουν κατά σειρά, οι βουλευτές, Χρήστος Γκόκας, Γιώργος Αρβανιτίδης, Μιχάλης Κατρίνης, Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης, Απόστολος Πάνας, Νάντια Γιαννακοπούλου, Γιώργος Καμίνης, Χάρης Καστανίδης, Ευαγγελία Λιακούλη, Ανδρέας Πουλάς και Βασίλης Κεγκέρογλου.