Quantcast

Μητσοτάκης: Σαχλαμάρες και παραμύθια το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση και ειδικότερα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε στη δευτερολογία του  του από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι αδύνατον να μπορεί ένας άνθρωπος να ακούει τόση ώρα τόσα ψέματα. 

Στην αρχή της δευτερολογίας του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τα περίφημα παπούτσια. «Σας ευχαριστώ για το σχόλιό σας για τα παπούτσια της Ν.Δ. Η αλήθεια είναι ότι εσείς μας δώσατε την ιδέα. Αν έπρεπε όμως σήμερα να σχεδιάσω παπούτσι για το ΠΑΣΟΚ του 2024 πράγματι θα σχεδίαζα παπούτσι με ήλιο αλλά με ροζ ήλιο. Αυτά που άκουσα σήμερα από εσάς είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο πρωθυπουργός εγκάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη για την αναφορά του ότι με τη Ν.Δ η χώρα αποκλίνει από την Ευρώπη λέγοντας ότι τον διαψεύδουν όλα τα πραγματικά στοιχεία. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για το παρελθόν του λέγοντας : «Επειδή περηφανεύεστε και για την παρακαταθήκη του ιδρυτή σας , ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν φώναζε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο;  Επί Ανδρέα Παπανδρέου η Ελλάδα έμεινε στάσιμη. Έχασε μια δεκαετία προσαρμογής». 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η τήρηση των δημοσιονομικών στόχων σε μια Ευρώπη που αλλάζει είναι μη διαπραγματεύσιμη προτεραιότητα για αυτή την Ευρώπη. «Η χώρα έρχεται να συγκλίνει με την Ευρώπη πρωτίστως στο κύρος της. Εκτός αν θέλετε να χρησιμοποιείτε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για να πυροβολείτε τη χώρα αντί να τη στηρίζετε» είπε απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη. 

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τα μέτρα που προτείνει κοστίζουν 15,1 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο για το 2024 χωρίς να συνυπολογίζεται σε αυτό ο 13ος και ο 14ος μισθός. «Θα τον δώσετε; Έτσι λέει ο αρχηγός σας» ρώτησε τον κ. Φάμελλο. Από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκε η φράση μετά τις εκλογές, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μητσοτάκη: «Α έτσι; Κι αφού δεν κάνουμε εκλογές  δεν πα να λέμε σαχλαμάρες και παραμύθια στον κόσμο; Αυτό κάνετε. Κάθε συνέντευξη του κ. Κασσελάκη μας κοστίζει δέκα δισεκατομμύρια ευρώ» είπε. 

Καταλήγοντας όσον αφορά στην οικονομία ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η πρώτη του υποχρέωση απέναντι στη χώρα και στην παράταξη της οποίας ηγείται είναι να αφήσει οριστικά πίσω την εποχή της χρεοκοπίας. «Δεν θα γυρίσουμε ποτέ εκεί που θέλετε να μας πάτε» είπε. 

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Κασσελάκη για την εξαγγελθείσα επίσκεψή του στην Παλαιστίνη . «Θα συναντηθείτε και με την ηγεσία του Ισραήλ; Να υποστηρίξουμε τι; Τι να πούμε για τη Χαμάς; Ότι είναι ολίγον τρομοκρατική οργάνωση; Αυτά είναι επικίνδυνη αφέλεια για ζητήματα που αφορούν τα εξωτερικά ζητήματα της χώρας. Εκεί κι αν χρειάζεται ταχύρρυθυμα σεμινάρια» είπε. Στην αίθουσα επικράτησε ένταση με την κα Κωνσταντοπούλο να τον ρωτά ποια είναι η άποψή του για την Παλαιστίνη. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:  «Η άποψη της κυβέρνησης είναι σαφής. Η κυβέρνηση υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών και θεωρεί ότι η οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με το καθεστώς Παλαιστίνης μπορεί να λυθεί μόνο στο πλαίσιο ενός ξεκάθαρου οδικού χάρτη προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είμαστε ακόμα εκεί.  Δεν ασκώ κριτική για την απόφαση άλλων κρατών. 

Όταν όμως ακούσαμε τη Χαμάς να πανηγυρίζει και να λέει ότι αν δεν είχαμε κάνει τη φρικιαστική επίθεση με τα κομμένα κεφάλια και τους βιασμούς δεν θα είχαμε φτάσει εκεί δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος.  Δεν μπορώ να ταυτίσω τη Χαμάς με τα δίκαια του παλαιστινιακού λαού. Η κριτική που έχουμε ασκήσει στη κυβέρνηση του Ισραήλ για την ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα είναι σκληρή» είπε.

Έκλεισε δε με τη Συμφωνία των Πρεσπών υπενθυμίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει ότι όσο και να διαφωνεί η Ν.Δ δεν θα μπορεί να την αλλάξει. «Είχαμε πει ότι εκφράζουμε τη διαφωνία μας και θα την καταψηφίζουμε με κύριο λόγο ότι κατοχύρωνε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα.  Μας τη φορτώσατε , μην κουνάτε και το δάχτυλο. 

Δικαιωθήκαμε. Έρχεται μια νέα κυβέρνηση και μια νέα Πρόεδρος και περιφρονούν ανοικτά τη Συμφωνία των Πρεσπών.  Σε αυτή τη συγκυρία όπου όλη η Ευρώπη βρίσκεται απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία επειδή κινήθηκε η διπλωματία και εγώ έρχεστε εσείς να ζητήσετε να κυρωθούν τα μνημόνια τώρα.  Σηκώνω τα χέρια ψηλά» είπε.

Δείτε τη δευτερολογία του πρωθυπουργού: