Quantcast

Βουλή: Σφοδρή σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τους πλειστηριασμούς

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκε στη Βουλή η σφοδρή σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των πλειστηριασμών με τα δύο κόμματα να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Μία ημέρα μετά τη χθεσινή επίθεση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίον κατηγόρησε για υποκρισία διαβάζοντας στοιχεία πως η απόφαση του πλειστηριασμού για το σπίτι της δημοσιογράφου κ. Κολοβού αποφασίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σ. Φάμελλος επανήλθε σήμερα στο ζήτημα. 

Ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό για «χυδαία ψέματα» λέγοντας: «Σας φαίνεται περίεργο που ο πλειστηριασμός της οικίας της κυρίας Κολοβού έγινε το 2022 και με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη. Δεν είναι περίεργο. Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έγιναν πλειστηριασμοί α΄ κατοικίας, υπήρχε προστασία. Για τον πτωχευτικό, κάναμε μομφή στον κ. Σταϊκούρα, αλλά τον κάλυψε η συμπολίτευση. Η συμπολίτευση καλύπτει τις εξώσεις και τα αλυσοπρίονα". 

Ο κ. Σκυλακάκης ο οποίος ήταν παρών πήρε τον λόγο και σε υψηλούς τόνους διάβασε τα πρακτικά της χθεσινής του ομιλίας λέγοντας στον κ. Φάμελο: "Είπα πως η ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης για τον πλειστηριασμό έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι και ημερομηνία πραγματοποίησής του. Λέτε ψέματα ακόμα και όταν κατηγορείται κάποιον ότι λέει ψέματα».

Λίγη ώρα αργότερα κατά την ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έκανε και αυτός εκτενή αναφορά στο ζήτημα των πλειστηριασμών λέγοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που ήρε την προστασία της α'κατοικίας. Χαρακτήρισε μάλιστα ως ειρωνεία το γεγονός ότι το ίδιο καταγράφεται και στη χθεσινή πρόταση νόμου του ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη. 

Όσον αφορά στον προϋπολογισμό ο κ. Σταϊκούρας χαρακτήρισε ως  «διαβατήριο» για την επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας χαρακτήρισε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023 και τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας . «Η Ελληνική οικονομία στη διεθνή δυσμενή συγκύρια προβάλλει σταθερότητα και ανθεκτικότητα» ενώ σε άλλο σημείο είπε πως «το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών ανήλθε στα 33 δις ευρώ το 2 τρίμηνο του 2022, υψηλότερο από το 2ο τρίμηνο του 2019 όταν δεν υπήρχαν αυτές οι εξωγενείς κρίσεις».