Quantcast

Βούτσης: Ο προϋπολογισμός εμμονικά αυξάνει τις ανισότητες

Για προϋπολογισμό μιας «κανονικότητας», που εμμονικά αυξάνει τις ανισότητες, δημιουργεί νέα φτώχεια, υπερχρεώνει τη χώρα με τις διπλωματίες των εξοπλισμών, ενώ δημιουργεί χιλιάδες θύματα από τη διαχείριση της πανδημίας, έκανε λόγο στην ομιλία του ο τέως πρόεδρος της Βουλής, και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, είπε ότι «η κοινωνία πλέον ξέρει» και ότι «από εδώ και πέρα θα έχουν όλο και λιγότερη δουλειά όλοι αυτοί, που είτε ως αγιογράφοι, είτε ως ατακαδόροι, είτε ως πανελίστες, είτε ως ακόλουθοι μιας διαδικασίας χειραγώγησης, αποσιώπησης κυβερνητικών ευθυνών σε όλα τα τεκταινόμενα και ιδιαίτερα στο χώρο της πανδημίας, διαμόρφωσαν ένα κλίμα πλαστής συναίνεσης και ανοχής σε μια κοινωνία που πραγματικά δοκιμάζεται όλους αυτούς τους μήνες».

Κατηγορώντας την κυβέρνηση για «άμεσες αναθέσεις, διασπάθιση δημοσίου χρήματος και αδιαφάνεια σε όλες τις προμήθειες» είπε ότι στην ομιλία του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Π. Πικραμμένος, δεν αναφέρθηκε σε αυτά τα ζητήματα, «έστω απολογούμενος ή θέτοντας την κυβερνητική άποψη. Δεν είπε κουβέντα, έκανε μια θεωρητική τοποθέτηση, πιθανώς για παρεμβάσεις στα ζητήματα των ανεξάρτητων αρχών και της Δικαιοσύνης. Σοβαρά; Ασυλίες. Για πόσους και πώς δόθηκαν; Μέσα από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Ασυλίες προς ποιους; Πώς θωρακίσατε όλους αυτούς οι οποίοι συμμετέχουν στο πάρτι της αδιαφάνειας; Η Φώφη Γεννηματά είχε μιλήσει έγκαιρα για "Μαξίμου ΑΕ" και ταυτόχρονα ένας καθεστωτικός έλεγχος που απαγόρευε, που συρρικνώνει τον δημόσιο χώρο και δεν επιτρέπει όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία είναι σαν σαπρόφυτα μέσα της, μέσα στο σώμα της κοινωνίας, να έρθουν στην επιφάνεια και να υπάρξει η αποδόμηση τους, η τιμωρία τους», είπε ο κ. Βούτσης.