Quantcast

Debate Κακλαμάνη – Ξανθόπουλου στον Realfm 97,8 για την αποχή στις Ευρωεκλογές και τον ανασχηματισμό

Τα «ξίφη τους διασταύρωσαν» στον αέρα του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, στον απόηχο των Ευρωεκλογών.

«Η αποχή του 60% είναι απογοητευτική, αλλά μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να αμφισβητούμε την κοινοβουλευτική δημοκρατία υπάρχει απόσταση και δεν με βρίσκει σύμφωνο ο κ. Βελόπουλος. Εκτιμώ ότι αυτή η αποχή δεν έχει την εύκολη απάντηση της χαλαρής ψήφου, είναι ευρωεκλογές δεν αλλάζει η κυβέρνηση, κάθομαι σπίτι. Φοβάμαι ότι ήταν συνειδητή επιλογή για τους περισσότερους που επέλεξαν να μην ψηφίσουν» είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Ξανθόπουλος από την πλευρά του δήλωσε ότι «ο κ. Βελόπουλος με τα ζητήματα της δημοκρατίας δεν έχει σχετική συνάφεια και καταλαβαίνω ότι επιθυμεί να βάλλει κατά του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος αλλά το αντεπιχείρημα είναι ότι η δημοκρατία έχει τους τρόπους και τα μέσα να το αντιμετωπίσει. Η αποχή κατά βάση έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Να πω για τον δικό μου χώρο, ένας κόσμος από την αριστερά δεν συμφωνεί ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με την Νέα Αριστερά, ούτε με το ΚΚΕ και επιλέγει να μην ψηφίσει. Στην περιοχή μου την Δράμα, όπου δεξιά και ακροδεξιά αθροίζουν πάνω από 50%. Ο κ. Βελόπουλος είναι δεύτερος στον νομό Δράμας. Ξέρω ότι αρκετός κόσμος, ψηφοφόροι της ΝΔ, επειδή δεν τα πήγε καλά η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο επέλεξαν να μην ψηφίσουν, αντί να ψηφίσουν άλλο κόμμα».

«Θεωρώ ότι πέραν του ανασχηματισμού, που εγώ δεν είμαι ποτέ υπέρ να γίνεται ανασχηματισμός εν θερμώ, αλλά αυτό θα το αποφασίσει ο πρωθυπουργός, μας βγήκε κίτρινη κάρτα για όσα δεν πράξαμε ή όσα πράξαμε λάθος κατά την άποψη των πολιτών. Σε ανύποπτο χρόνο την περίοδο των περιφερειακών εκλογών, είχα ταχθεί στο πλευρό των “ανταρτών περιφερειαρχών” όπως τους είχε ονομάσει το κόμμα μου, και είχα πει ότι κακώς τους χαρακτηρίζουμε έτσι» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «το 15% είναι μια νέα βάση σταθεροποίησης. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από την μεμψιμοιρία. Μας καθιστά εκ νέου στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με μια διαφορά αξιοσημείωτη από το ΠΑΣΟΚ, οπότε μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας και να χαράξουμε την πολιτική της επόμενης ημέρας. Είναι προφανές ότι έχουμε χάσει ψήφους, όχι μόνο δεν εισπράξαμε την φθορά της ΝΔ, αλλά έχουμε χάσει ψήφους από δικούς μας. Δεν πανηγυρίζουμε διότι δεν φαίνεται μια δυναμική ικανή να αλλάξει τα πολιτικά πράγματα».