Quantcast

Debate Μαρκόπουλου – Καλαματιανού στον Realfm 97,8 για την πρόταση δυσπιστίας

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός.

«Χθες ο κ. Καραμανλής ήρθε στη Βουλή αμετανόητος, περιμέναμε να είναι πιο ταπεινός και λιγότερο προκλητικός, δυστυχώς δεν εμφανίστηκε έτσι. Χθες δεν κρινόταν μόνο ο ίδιος αλλά και η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι 9 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι υπάρχει συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών» δήλωσε αρχικά ο κ. Καλαματιανός.

Ο κ. Μαρκόπουλος απάντησε «Ο κ. Καραμανλής χθες ήταν ανθρώπινος και σαφής. Είναι καθαρό ότι αγκαλιάστηκε από όλους τους συναδέλφους του στη ΝΔ. Υπήρξαν κάποια σχόλια αναφορικά με το χειροκρότημα των Νεοδημοκρατών βουλευτών, θα πω το εξής: ο κ. Καραμανλής δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα με 13-0 από κανέναν. Από ό,τι ξέρω τον κ. Παππά τον χειροκροτούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, ξεκινήσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για την βουλευτική ασυλία, δεν τους βγήκε και τώρα μόλις αντιλήφθηκαν αυτό που λέμε για το άρθρο 86, που αφορά την υπουργική θητεία, πάμε στην υπουργική ασυλία. Γίνονται σκόπιμες συγχύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν σύμφωνος να υπάρξει άρση της υπουργικής ασυλίας του κ. Παππά γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί το σύστημα πρόληψης 112 στο Μάτι; Στην περίοδο Σπίρτζη δεν είχε ολοκληρωθεί ο ΒΟΑΚ ή το Πάτρα – Πύργος. Είχαμε συνεχόμενα νεκρούς εκεί. Η αντιπολίτευση θέλω να πω λειτουργεί εντελώς παρελκυστικά και όπως την βολεύει».

«Γίνεται μια προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν τους βγήκε αυτό με την βουλευτική ασυλία, να πάνε στην υπουργική. Εγώ θα σηκώσω το γάντι για τα περί συσκότισης γιατί κατηγορήθηκα και εγώ προσωπικά. Συσκοτίζει μια κυβέρνηση η οποία έχει κάνει μόνη της, έχει πάρε πρωτοβουλίες και έχει κάνει 3 εξεταστικές επιτροπές για θέματα δικά της, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κυβέρνηση για 4,5 χρόνια δεν έκανε ούτε μία;» επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ. «Το μονοπώλιο στην ευαισθησία δεν το έχει μόνο μία παράταξη» πρόσθεσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθερή θέση και εκφράζουμε το κοινωνικό αίσθημα που είναι να παραπεμφθεί ο κ. Καραμανλής και όποιος άλλος υπουργός εμπλέκεται στη δικαιοσύνη για να αποδείξει την αθωότητά του, ότι είναι καθαρός. Εννοώ τον κ. Καραγιάννη και τον κ. Τριαντόπουλο. Ο κ. Σπίρτζης έχει δηλώσει ότι δεν θέλει καμία ασυλία και να ψαχτούν τα πάντα. Έχει αποδείξει την αθωότητά του και τι έκανε επί ημερών του, τα είπε στην εξεταστική».