Quantcast

Δένδιας: Προς τη σωστή κατεύθυνση τα συμπεράσματα των ΥΠΕΞ για την τουρκική προκλητικότητα

"Tα συμπεράσματα όταν δημοσιοποιηθούν θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση", δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας.

“Είχα σήμερα τη μεγάλη χαρά να συμμετάσχω στο συμβούλιο των υπουργών εξωτερικών, και πέραν αυτών που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η ομόθυμη τοποθέτηση όλων των συναδέλφων που αφορούν την τουρκική προκλητικότητα έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας”, δήλωσε συγκεκριμένα ο Νίκος Δένδιας.

“Είμαι βέβαιος ότι μετά από αυτή την ομόθυμη τοποθέτηση πάρα πολλών συναδέλφων, τα αποτελέσματα όταν θα δημοσιευθούν, θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση - την κατεύθυνση της υπενθύμισης προς την Τουρκία του διεθνούς δικαίου, του περιβάλλοντος στο οποίο πρέπει να κινείται αλλά και των συνεπειών που μπορεί να έχει μια συμπεριφορά που δεν είναι συμβατή με το διεθνές δίκαιο”, τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Τα εγκεκριμένα ήδη συμπεράσματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με τα μέτρα κατά της Τουρκίας, θα δημοσιευθούν μετά τις 20:00 ή 21:00 τη νύχτα, όπως μετέφερε στον Τύπο στις Βρυξέλλες διπλωματική πηγή η οποία εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει: "προς ένδειξη κατανόησης σε τουρκικό αίτημα σχετικά με την επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος". Η ίδια πηγή έκανε λόγο για "σχετικά ευχάριστη έκπληξη, υπό την έννοια ότι υπήρξε μια σε αυτό το επίπεδο ομοφωνία και στήριξη του αλληλέγγυου προς την Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς έκπληξη ή αλλο ιδιαίτερο στοιχείο". Η πηγή που ενημέρωσε τον Τύπο έκανε λόγο για μακρά και ειλικρινή συνάντηση των δύο Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου. Η πηγή έκανε λόγο για κοινό κώδικα ανάγνωσης των πραγμάτων και προσέγγιση της υπόθεσης της Τουρκία.