Quantcast

Δήλωση «κόλαφος» για την Καϊλή: «Έπαιρνε λεφτά και από τους Ρώσους» - Τι καταγγέλει Πολωνός ευρωβουλευτής

«Μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν την Εύα Καϊλή για έμμισθες σχέσεις με τη Ρωσία».

Μια δήλωση «βόμβα» που αναμένεται να ταράξει εκ νέου το Ευρωκοινοβούλιο έρχεται στο φως της δημοσιότητας, από τον κεντροδεξιό ευρωβουλευτή Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι, όπου σύμφωνα με τον ίδιο, η Εύα Καϊλή ερευνάται για τη σχέση της με Ρωσία.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πολωνός ευρωβουλευτής σε πολωνικά ΜΜΕ, το σκάνδαλο του Qatargate ξέσπασε για να καλυφθεί η σχέση της Καϊλή με τη Ρωσία. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Ελληνίδα πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες δύο κρατών-μελών της ΕΕ για έμμισθες σχέσεις με τη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 και πολωνικά ΜΜΕ, ο Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι, αποκάλυψε σε εκπομπή της πολωνικής τηλεόρασης Telewizja Republika ότι η Εύα Καϊλή «βρίσκεται υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες σε συνάρτηση με άλλες της σχέσεις, την παρακολουθούσαν δηλαδή ο μυστικές υπηρεσίες και η βελγική Αστυνομία για τις σχέσεις της όχι με το Κατάρ, αλλά με τη Ρωσία».

«Θα γίνει προσπάθεια να δοθεί η εντύπωση ότι κάποιοι διεφθαρμένοι βουλευτές πήραν τα χρήματα. Το πρόβλημα είναι ευρύτερο όμως. Δεν είναι λίγα τα μήλα που είναι σάπια, αλλά ολόκληρο το δέντρο έχει δηλητηριασμένες ρίζες», σχολίασε δηκτικά ο Πολωνός ευρωβουλευτής, επισημαίνοντας ότι πολλοί εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής ελίτ εξακολουθούν να είναι στο μισθολόγιο του Πούτιν.

«Οι λέξεις κλειδιά θα ήταν ''πολιτική διαφθορά'' και ''στρατηγική διαφθορά''. Υπάρχει ένας όρος από τα αγγλικά – ''κατέχοντας τις ελίτ'', που υποδηλώνει τη συστημική φύση της ύλης και την ολιστική φύση της ύλης. Για πράγματα πιο θεμελιώδη από το να διαφθείρεις λίγους ευρωβουλευτές», πρόσθεσε ο Πολωνός ευρωβουλευτής, τονίζοντας πως «γίνονται προσπάθειες να δοθεί προσοχή σε ένα σχετικά μικρό πράγμα για να εκτραπεί η προσοχή και να μην αγγίξουμε ένα μεγάλο θέμα».

Ισπανικά ΜΜE: Οι σκαφάτες διακοπές Καϊλή-Τζόρτζι με τo «δεξί χέρι» της προέδρου των Ευρωσοσιαλιστών 

Παράλληλα, η ισπανική εφημερίδα Es Diario δημοσιεύει φωτογραφίες της Εύας Καϊλή και του Φραντσέσκο Τζόρτζι με τη Λάουρα Μπαγιαρίν, «δεξί χέρι» της εκπροσώπου του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρθία, σε ιστιοφόρο, όπου φέρονται να γύριζαν τη Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, την περίοδο που το σκάνδαλο Qatargate βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, η Μπαγιαρίν ταξίδευε με ιστιοφόρο μαζί με την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Την ώρα που η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διπλασίαζε τις τραπεζικές της καταθέσεις με τις φερόμενες εγκληματικές δραστηριότητες, οι τρεις τους έκαναν ταξίδια σε όλη τη Μεσόγειο. Η Μπαγιαρίν φωτογραφίζεται επίσης τον Αύγουστο του 2019 με την Εύα Καϊλή στα ανοιχτά των Βαλεαρίδων Νήσων. Η φιλία της με το κατηγορούμενο ζευγάρι για εμπλοκή στο σκάνδαλο επιβεβαιώνεται και από τα ιδιωτικά γεύματα που είχε ο Τζόρτζι με την Μπαγιαρίν τον Απρίλιο του 2019», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Η αντίδραση της Ιράτσε Γκαρθία και τα ερωτήματα που προκύπτουν

Όταν η εκπρόσωπος του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρθία ενημερώθηκε για την έρευνα, εξέφρασε την έκπληξή της και ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στις δραστηριότητες της συνεργάτιδάς της και τη φιλία με την Εύα Καϊλή.

Παράλληλα η εφημερίδα θέτει ορισμένα ερωτήματα:

- Γιατί και πώς δημιουργήθηκε αυτή η φιλία; Κέρδισε κάτι η μια από την άλλη;

- Κατάφερε η Εύα Καϊλή να επηρεάσει την Γκαρθία μέσω της Μπαγιαρίν;

- Σε ποιον ανήκει το ιστιοφόρο;

- Ποιος οργάνωσε την κρουαζιέρα; Ήταν δώρο;

Οι φωτογραφίες που βγήκαν στη δημοσιότητα είναι από το 2018, 4 χρόνια δηλαδή πριν αποκαλυφθεί το Qatargate. Όπως σημειώνεται, η Λάουρα Μπαγιαρίν δεν έχει κάποια γραφειοκρατική θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η παρουσία της όμως στις φωτογραφίες ανοίγει νέο μέτωπο στις έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή.

Τους «δίνει» όλους ο Παντσέρι

Στο μεταξύ, καθοριστική για την ποινική μεταχείριση της Εύας Καϊλή θα είναι η κατάθεση του προφυλακισμένου Παντσέρι, ο συνήγορος του οποίου δηλώνει ότι θα πει μόνο αλήθειες.

Ανάμεσα στα εμπλεκόμενα ονόματα είναι αυτό του Μαρκ Ταραμπέλα, του Αντρέα Κοτσολίνο, της Εύας Καϊλή, του Φρανσέσκο Τζόρτζι και συγγενικών τους προσώπων.

Ο Αντόνιο Παντσέρι γνωρίζει ότι πρέπει να πει την αλήθεια γιατί βάσει της συμφωνίας που έχει υπογράψει με τους Βέλγους είναι ότι αν δώσει το παραμικρό αναληθές στοιχείο τότε αυτομάτως ακυρώνεται και το μνημόνιο συνεργασίας. 

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλετής με μια φράση του μπορεί αρχικά να παρατείνει επ' αόριστον την κράτησή της Εύας Καϊλή και, τελικά, εάν υπάρξει παραπομπή σε δίκη στην επιβολή ποινής.

Καθώς αναμένεται η κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι οι βελγικές Αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως στον τρόπο που λειτουργούσε η οργάνωση. Και η οικογένειά του που ενδεχομένως έχει εμπλοκή στο κύκλωμα θα μπορούσε να δώσει χρήσιμες πληροφορίες. Μετά την σύζυγό του και η 38χρονη κόρη του πρώην ευρωβουλευτή, Σίλβια, άσκησε έφεση κατά της απόφασης έκδοσής της στο Βέλγιο με το επιχείρημα των κακών συνθηκών στις Βελγικές φυλακές.

«Θα δώσει στοιχεία για την Καϊλή, αλλά θα είναι αλήθεια αυτά που θα πει;»

Παράλληλα, ο συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι από την παρακολούθηση του Παντσέρι δεν προκύπτει ότι είχε επαφές με την Εύα Καϊλή, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος προκειμένου να «σώσει» την κόρη του και τη γυναίκα του θα κάνει τα πάντα.

«Είναι βέβαιο, ότι για να κάνει νομική συμφωνία και να μπορέσει αντί για 5 χρόνια να πάει στην φυλακή ένα χρόνο, θα δώσει στοιχεία και για την Καϊλή, αλλά θα είναι αλήθεια αυτά που θα πει;» αναρωτήθηκε ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τον Παντσέρι «αφερέγγυο», τονίζοντας ότι θέλει να «βλάψει πολλούς ευρωβουλευτές».

Επίσης ο κ. Δημητρακόπουλος κατηγόρησε τα ισπανικά ΜΜΕ ότι διαρρέουν συνεχώς fake news σχετικά με το θέμα, αναφερόμενος σε πλάνο από την ευρωβουλή για το οποίο υποστήριξαν ότι φαίνεται η Εύα Καϊλή να μιλά με τον Ταραμπέλα. Όπως ξεκαθάρισε, ο άνθρωπος που μιλά δεν είναι ο Ταραμπέλα, άλλα κάποιος άλλος.

«Ο Παντσέρι θα καταρρεύσει και θα πάει φυλακή»

«Θεωρώ δεδομένο ότι ο Παντσέρι θα αναφερθεί στην Εύα Καϊλή, αλλά τι αξία έχει η κατάθεση αυτή», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, τονίζοντας ότι δεν έχει στοιχεία εναντίον της, γιατί «ποτέ δεν είχε καμία συναλλαγή μαζί της και πως ό,τι και να πει θα είναι ένα αφήγημα». Μάλιστα, ο κ. Δημητρακόπουλος προέβλεψε ότι η συμφωνία που έχει κάνει ο Πατσέρι «θα καταρρεύσει στο τέλος και θα πάει φυλακή».

Μιλώντας για την Εύα Καϊλή και για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι «τα αποθέματα δύναμης και θάρρους λιγοστεύουν όσο περνάει ο καιρός». Μάλιστα, έκανε λόγο εκ νέου για «βασανιστήρια» τα οποία όπως υποστηρίζει υπέστη η κ. Καϊλή στις φυλακές όπου βρίσκεται, προκειμένου να ομολογήσει, ενώ σημείωσε τέλος ότι ο εισαγγελέας δεν έχει στοιχεία εναντίον της.