Quantcast

Δημόσια απολογία του Θ. Δρίτσα ζητά η Νέα Δημοκρατία - Αντιπαράθεση στη Βουλή

Με αντιπαράθεση γύρω από τις χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσα άρχισε η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής.

 Η Νέα Δημοκρατία δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Γιάννη Βρούτση χαρακτήρισε ως άνευ προηγουμένου και προσβλητική τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως η 17 Νοέμβρη δεν τρομοκράτησε κανέναν ζητώντας δημόσια απολογία του κ. Δρίτσα στην Ολομέλεια. “ Ένα μέλος του Κοινοβουλίου άφησε να εννοηθεί ότι οι δολοφονικές της ενέργειες αφορούν τον χώρο της Δεξιάς. Δεν έχουν προηγούμενο οι δηλώσεις και  όφειλε η αξιωματική αντιπολίτευση και ο κ.Τσίπρας να απαντήσουν σε αυτή τη προκλητική δήλωση. Οφειλε και ο Δρίτσας να έρθει εδώ και να απολογηθεί. Όσα είπε αποτελούν προσβολή στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα δεκάδες θύματα της 17 Νοέμβρη,  στη ΝΔ , στη Δημοκρατία , στη Βουλή και στον ελληνικό λαό” είπε ο κ. Βρούτσης.

Στην τοποθέτηση του κ. Βρούτση απάντησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λέγοντας ότι πάντα θα υπάρχει ένας Βρούτσης ο οποίος θα σου δείχνει ότι έχει και πιο κάτω: “Αν ήταν έντιμος ο κ. Βρούτσης  θα έλεγε ότι ο Δρίτσας έκανε μια δήλωση και έκανε μια δεύτερη που εννοούσε τι ήθελε να πει.Δεν  αγνοούμε τις διευκρινίσεις. Όλες οι εκδοχές της αριστεράς, η κομμουνιστική, η  σοσιαλδημοκρατική… έχουν σαφή τοποθέτηση για τρομοκρατία για όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο που δεν μπορεί να παρεξηγηθεί εκτός αν έχει απέναντι τον κ Βρούτση.Η αριστερά όλων των εκδοχών έχει αποδείξει αυτό που χρειάζεται με μέτωπο κατά τρομοκρατίας. Όπως έχουν πει ο κ. Τσιάρας , η κα Μπακογιάννη, ο κόσμος του πολιτισμού είναι άλλο αυτό και άλλο να μην εφαρμόζονται οι νόμοι. Άλλο αυτό και άλλο να τους λέμε στους κατηγορούμενους ότι δεν έχουν δικαιώματα. Οι νόμοι είναι για όλους και η ΝΔ θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις. Φτάνει πια αυτός ο κατήφορος” είπε.

Η κα Μανωλάκου από το ΚΚΕ είπε ότι το θέμα Κουφοντίνα έχει τελειώσει νομικά, ηθικά και πολιτικά καθώς έχει καταδικαστεί και έβαλε κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο αλλά και στις δημοσιεύσεις στις εφημερίδες . “ Μπαίνουμε σε περιορισμό ελευθεριών. Πρέπει όλοι να έχουν ανοικτά αυτιά και μάτια γιατί είναι σε βάρος του λαού και του λαϊκού κινήματος” είπε. 

“Υπάρχουν πραγματικά προβλήματα και εμείς ασχολούμαστε με έναν αμετανόητο τρομοκράτη και δολοφόνο” είπε ο Κώστας Χήτας της Ελληνικής Λύσης ενώ η Φωτεινή Μπακαδήμα του ΜΕΡΑ25 τόνισε ότι κανένας δεν συμπαρίσταται στον Κουφοντίνα για τα εγκλήματά του αλλά στον σεβασμό των δικαιωμάτων ενός κρατουμένου. 

“Ο Κουφοντίνας  κινδυνεύει να μετατραπεί σε ήρωας με τις ολιγωρίες κυβέρνησης και τις απαράδεκτες δηλώσεις Δρίτσα που τις κατάλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ και προσπάθησε να τις διορθώσει” είπε ο Μιχάλης Κατρίνης του Κινήματος Αλλαγής.