Quantcast

Δημοσκόπηση Pulse: Άνετο προβάδισμα για ΝΔ - Ακρίβεια το βασικό πρόβλημα για το 93% των πολιτών - Βίντεο

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1.120 συνεντεύξεων το χρονικό διάστημα 28-30 Ιανουαρίου. 

Εξακολουθεί να διχάζει τους πολίτες το νομοσχέδιο των ομόφυλων γάμων, όπως αποτυπώθηκε από τις απαντήσεις των πολιτών στη μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης (1/2) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

 

Γάμος ομόφυλων 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 47% των πολιτών τάσσεται κατά του γάμου των ομοφύλων με το 46% να απαντά θετικά.

Σταθερή πρωτιά για τη ΝΔ

Σαφές και μεγάλο προβάδισμα διατηρεί το κυβερνών κόμμα με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και το ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει νέα μείωση των ποσοστών του. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, τα κόμματα λαμβάνουν:

ΝΔ: 30,5%

ΠΑΣΟΚ:12,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 11,5%

ΚΚΕ: 8,5%

Ελληνική Λύση: 6,5%

Νίκη 3%

Σπαρτιάτες 3%

Πλεύση Ελεύθερίας 2,5%

Νέα Αριστερά 2%

ΜέΡΑ25 2%

Ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα

Σε ό,τι αφορά την καθημερινότητα η ακρίβεια παραμένει το μεγάλο αγκάθι με τη συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων να τη χαρακτηρίζουν ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Συγκεκριμένα, το 40% λέει πως η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα και το 53% «ένα από τα σημαντικότερα».

Αγροτικές κινητοποιήσεις

Όσον αφορά το αγροτικό ζήτημα, το 68% δηλώνει ότι αντιμετωπίζει θετικά τους λόγους διαμαρτυρίας των αγροτών έναντι ποσοστού 13% που τους αντιμετωπίζει αρνητικά.

Πανεπιστήμια-Καταλήψεις

Για το θέμα των πανεπιστημίων και των καταλήψεων, το 37% δηλώνει ότι η κυβέρνηση φέρει την κύρια ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων. Το 2% απαντά η αντιπολίτευση, το 21% οι πρυτανικές Αρχές και το 3% απαντά «οι φοιητητές».

Δείτε τα ευρήματα της δημοσκόπησης: