Quantcast

Εκλογές 2023 - Παρέλαβε τα αποτελέσματα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η οκτακομματική Βουλή γεννάει πολλές προκλήσεις - ΒΙΝΤΕΟ

 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε νωρίτερα σήμερα τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος της επέδωσε τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

   Ειδικότερα, ο κ. Τασούλας τόνισε ότι «Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές και πάλι αψεγάδιαστα» και πρόσθεσε ότι «συνεχάρη την κυρία Σπανού, την υπηρεσιακή Υπουργό Εσωτερικών, για την αδιάβλητη διεξαγωγή τους».

    «Μου έδωσε, βάσει του Συντάγματος, τα αποτελέσματα των εκλογών. Έχουμε ενσωμάτωση σχεδόν 100%, είναι 99,6% οπότε το αποτέλεσμα είναι σαφές. Αυτή τη φορά έχουμε την ποθητή δεδηλωμένη, όπως προκύπτει από τη σύνθεση, και βάσει των συνταγματικών μου υποχρεώσεων, σας παραδίδω τη σύνθεση της νέας Βουλής για να μπορέσετε, κυρία Πρόεδρε, να δρομολογήσετε τις δικές σας πολιτειακές αρμοδιότητες», ανέφερε ο κ. Τασούλας.

   Από την πλευρά της, η κ. Σακελλαροπούλου, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής, σημείωσε ότι «οι δικές μου αρμοδιότητες είναι καθαρές, επίσης κατά το Σύνταγμα» και σημείωσε: «Έχω καλέσει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, σε μια ώρα, για να πάρει εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης».

   Παράλληλα, υπογράμμισε: «Είναι σημαντικό ότι περνάμε στην επόμενη ημέρα και όπως, είπατε, είχαμε δύο εκλογικές αναμετρήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, που διεξήχθησαν, όμως, σε ένα εξαιρετικό κλίμα. Νομίζω, ότι η νέα Βουλή, η οκτακομματική νέα Βουλή, γεννά πολλές προκλήσεις για τον επόμενο Πρόεδρό της, θα τα ζήσουμε όλοι μαζί. Εύχομαι να γίνει το καλύτερο για τον τόπο».

   Απαντώντας, ο κ. Τασούλας υπενθύμισε ότι «είχαμε και το '15 οκτακομματική Βουλή. Δεν είναι δηλαδή πρωτοφανές, είναι κάτι που συμβαίνει», ενώ η κυρία Σακελλαροπούλου παρατήρησε: «Τα έχουμε δει όλα, κάθε φορά με κάποια άλλη απόχρωση».