Quantcast

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει η Αχτσιόγλου για debate, λέει «όχι» ο Κασσελάκης – Ν. Παππάς: «Στηρίζω τον Στέφανο…»

Λίγα 24ωρα πριν από τον δεύτερο γύρο της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  την ερχόμενη Κυριακή, ο Νίκος Παππάς  ανακοίνωσε τη στήριξη του στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο τους στη Βουλή.

«Συναντηθήκαμε σήμερα το πρωί με τον Στέφανο εδώ στη Βουλή, είχαμε μια ξεκάθαρη, πολιτική, πάρα πολύ σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Το περιεχόμενο της συζήτησης, η οποία δεν είναι η πρώτη που κάνουμε -έχουμε ξανασυναντηθεί και πριν τον πρώτο γύρο και βεβαίως σήμερα από κοντά- θα το δείτε στην κοινή δήλωσή μας που θα εκδοθεί σε λίγο», είπε ο κ. Παππάς.

Πρόσθεσε ότι «είναι προφανές, ενώπιον σας, ενώπιον του ελληνικού λαού, ενώπιον του δημοκρατικού κόσμου, ότι στη βάση της συζήτησης που κάναμε, ο Στέφανος θα έχει τη στήριξη μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στον δεύτερο γύρο της Κυριακής». «Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει την πνοή και τον βηματισμό για να πάμε γρήγορα στην προοπτική της νίκης. Στέφανε καλή δύναμη», πρόσθεσε ολοκληρώνοντας τη δήλωση του.

Από την πλευρά του ο κ. Κασσελάκης δήλωσε: «Την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για μια προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα με την υποστήριξη σου κάνουμε το δεύτερο βήμα και την επόμενη Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο βήμα. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, πάμε δυνατά για τη νίκη, για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη ο τόπος».

 

Στην κοινή ανακοίνωση, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή και τη δήλωση στο περιστύλιο, οι Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Παππάς αναφέρουν τα εξής:

«Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη.

Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Έστειλαν μήνυμα ενότητας.

Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης.

Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη.

Υπερασπιζόμαστε:

την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο  2015 - 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε:

τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα.

τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης.

Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη».

Καμία συζήτηση για θέσεις και αξιώματα λέει το περιβάλλον του Ν. Παππά

Κατηγορηματικά διαψεύδουν οι συνεργάτες του Νίκου Παππά σενάρια πως στη συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη υπήρξε συζήτηση περί θέσεων και αξιωμάτων. 

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες συνεργάτες του Νίκου Παππά τόνισαν ότι κατά την συνάντησή του με κ. Στέφανο Κασσελάκη δεν συζητήθηκε το θέμα των ρόλων εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας την επόμενη των εσωκομματικών εκλογών σε περίπτωση που ο κ. Κασσελάκης εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Παππάς δεν επιθυμεί, ούτε προτίθεται να είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε περίπτωση που εκλεγεί ο Κασσελάκης. 

«Ούτε πρόταση υπήρξε, ούτε συζήτηση,  ούτε θα δεχόταν ακόμα και αν του γινόταν πρόταση» αναφέρουν χαρακτηριστικά. Οι ίδιοι έλεγαν ότι θα μπορούσε να παραμείνει επικεφαλής της ΚΟ ο κ. Σωκράτης Φάμελλος για τον οποίον ειπώθηκε ότι κάνει εξαιρετική δουλειά ως επικεφαλής της Κ.Ο.

Αχτσιόγλου: Ζήτησα debate με τον Κασσελάκη για να μάθουμε τις θέσεις του 

Την ίδια ώρα η Εφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή στον ΑΝΤ1, επισήμανε πως είναι απόλυτα δεδομένη η ενότητα του χώρου μετά τις εκλογές και ζήτησε από τους γραμματείς του κόμματος να γίνει ένα debate με τον κ. Κασσελάκη «για να μάθουμε τις θέσεις του».

«Τα συνθήματα στην πολιτική έχουν σημασία, συμπληρώνουν ένα αίτημα, αλλά πρέπει να εξειδικεύονται και να έχουν ένα πολιτικό περιεχόμενο, να λεμέ τι θέλουμε να κάνουμε. Δεν μπορούμε να μένουμε στα συνθήματα. Είναι υποχρέωση του πολιτικού να εξηγεί το τι θα κάνει. Ο συνυποψήφιος μου λέει θα τα αλλάξουμε όλα. Τι εννοεί; Παραδείγματος χάρη, στα εξωτερικά θέματα, με την Τουρκία, τι θέση θα έχει; Τι θα αλλάξει ως προς την πολιτική μας θέση; Ως προς τα εργασιακά; Ως προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Εγώ έχω εκφράσει τις πολιτικές μου θέσεις για την οικονομία, την εργασία, την εξωτερική πολιτική. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω ή να εκτιμήσω γιατί δεν το κάνει κι εκείνος, αλλά στην φάση που είμαστε, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, πρέπει να γίνει», ανέφερε η κα Αχτσιόγλου.

Aπάντηση Κασσελάκη σε Αχτσιόγλου: Debate με Μητσοτάκη

Απαντώντας λίγο αργότερα ο Στέφανος Κασσελάκης  σημείωσε σε ανάρτησή του πως «με την Έφη, η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί» οπότε «debate με τον Κ. Μητσοτάκη» ενώ την κάλεσε σε κοινή περιοδεία.

«Debate με τον Κ.Μητσοτάκη. Όπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι. Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί. Το «μαζί» που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη. Την καλώ σε κοινή περιοδεία. Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη: Debate ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι

Η Εφη Αχτσιόγλου επανήλθε στην πρόταση για debate και σε νέα ανάρτησή της ανέφερε τα εξής:

«Debate με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι. Για έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο επί των διακριτών μας πολιτικών θέσεων για τον κοινό μας στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης.

Από σεβασμό στα χιλιάδες μέλη μας που θέλουν να μάθουν τις θέσεις μας.

Όπως εύστοχα είχε πει ο Νίκος Παππάς: Θα ήταν τεράστιο λάθος να μη μιλήσουμε, με συντροφικότητα, μπροστά στους δημοκρατικούς πολίτες. Απαραίτητο το debate ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος».