Quantcast

Ελληνογαλλική συνεργασία στον τομέα της υγείας

Την ανάγκη να δούμε την Υγεία από την πλευρά του πολίτη υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση “Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία” υπό την αιγίδα του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου CCI France Greece. 

Όπως ανέφερε ο υπουργός, είναι σημαντικό να “ασχοληθούμε με το κομμάτι της πρόληψης και της καθοδήγησης” ενώ επεσήμανε ότι μία φιλοδοξία του υπουργείου Υγείας είναι “ο ΕΟΠΥΥ να λειτουργεί ως μία ασφαλιστική εταιρεία, ως ένας ασφαλιστικός οργανισμός”.

‘Ένα πολύ σημαντικό ζητούμενο έχει να κάνει με το από ποια πλευρά βλέπουμε την υγεία. Πρέπει να δούμε την υγεία από την πλευρά του πολίτη. Να τη δούμε ολιστικά” τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένας από τους υπουργούς που έχει υποστηρίξει στενά την συνεργασία του δημοσίου με το ιδιωτικό στον τομέα της Υγείας. 

“Να ασχοληθούμε με το κομμάτι της πρόληψης και τη καθοδήγησης. Το ΕΣΥ είχε μία τρομακτική απουσία στο κομμάτι της δημόσιας υγείας και της πρόληψης, δεν υπήρχε μία σωστή καθοδήγηση του πληθυσμού και του ασθενούς στο σύστημα, στην υγεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα” τόνισε ο κ. Πλεύρης σημειώνοντας πως αποτελεί στόχο του να ανοίξει περισσότερο την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας. 

Ο υπουργός στάθηκε και στο Ταμείο Ανάκαμψης μεταξύ άλλων αναφέροντας πως μέσω του Ταμείου “Στόχος είναι να έχουμε ένα πλαίσιο λειτουργίας που θα έχει στο επίκεντρο τον ασθενή. Για πρώτη φορά για κάθε δράση που έχουμε εξαγγείλει, έχουμε εξασφαλίσει και την αντίστοιχη χρηματοδότηση. Σε όλο αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε ότι ο ρόλος του ιδιωτικού τομέα είναι για εμάς μία πρόκληση ώστε να λάβουμε βοήθεια από όλες αυτές τις εταιρείες. Είναι σημαντικό χωρίς κανένα κόμπλεξ που χαρακτηρίζει πολιτικές ηγεσίες να βρούμε λύσεις στα προβλήματα του χώρου της υγείας είτε με λύσεις από το δημόσιο τομέα είτε από τον ιδιωτικό”. 

Ο πρόεδρος του ελληνογαλλικού εμπορικού επιμελητηρίου κ. Laurent Τhuillier χαιρέτισε την εκδήλωση, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο ελληνικό σύστημα υγείας αλλά και για την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στον τομέα της Υγείας.  Χρυσός χορηγός της η Sanofi, αργυροί χορηγοί η Affidea και η Pierre Fabre, υποστηρικτές η Groupama και η Servier.