Quantcast

Εως 2.600 ευρώ το μήνα δίνουν οι βουλευτές για τον κορωνοϊό - Δείτε το έγγραφο της μισθοδοσίας

Να βάλει τάξη στη σύγχυση που προκάλεσε η πρωινή έκκληση του Πρωθυπουργού στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για καταβολή του 50% των αποδοχών τους στον ειδικό λογαριασμό μέσω του οποίου θα εξοπλιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη μάχη κατά του κορωνοϊού επεχείρησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.

Η αλήθεια είναι ότι στις τάξεις των βουλευτών επικράτησε σύγχυση για το αν το 50% αφορά μόνο στη βουλευτική αποζημίωση, στο σύνολο των αποδοχών  ή μόνο στα καθαρά έσοδα κι αφού προηγουμένως είχαν αφαιρεθεί έξοδα όπως ενοίκια γραφείων ή άλλες δαπάνες.

Προκειμένου να προλάβει φαινόμενα ανισομερών καταθέσεων ποσών από γαλάζιους βουλευτές ο κ. Καλαφάτης απέστειλε λίγο μετά από τις 18:00 το ακόλουθο μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας: “Αγαπητοί συνάδελφοι: 

Για την ενιαία εφαρμογή της πρότασης του Πρωθυπουργού που αφορά τη μείωση των μισθών των βουλευτών κατά πενήντα τοις εκατό για τους επόμενους δυο μήνες, διευκρινίζεται ότι αυτό αφορά το πενήντα τοις εκατό του μηνιαίου καθαρού πληρωτέου ποσού όπως αυτό αναγράφεται στο τελευταίο εκκαθαριστικό μισθοδοσίας σας”.

Με το ανωτέρω μήνυμα ξεκαθαρίστηκε ότι το 50% αφορά το καθαρό πληρωτέο ποσό του συνόλου των αποδοχών του βουλευτή. Όπως φαίνεται μάλιστα από το εκκαθαριστικό Μαρτίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που αποκαλύπτει το Real.gr το συνολικό πληρωτέο είναι 5.190 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τις καθαρές  αποδοχές των περισσοτέρων βουλευτών της Ν.Δ, οι οποίες κυμαίνονται από 5.050 ως και 5.300 ευρώ   και ως εκ τούτου δείχνει ότι κάθε βουλευτής καλείται να καταθέσει ένα ποσό από 2.500 μέχρι και  2.650 ευρώ ανά μήνα. 

Την ίδια ώρα από το Μέγαρο Μαξίμου έφευγε δεύτερο sms προς Υπουργούς και Υφυπουργούς , το οποίο αφού γνωστοποιούσε τον σχετικό λογαριασμό ανέφερε:  “Κυρίες και κύριοι υπουργοί και υφυπουργοί, η συμβολική πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον αγώνα που δίνει η χώρα, αφορά την απόδοση του 50% του μισθού, των μηνών Απριλίου και Μαΐου.  Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού που θα διατίθεται άμεσα, στο προσωπικό που μάχεται στην πρώτη γραμμή και στα νοσοκομεία μας”. σημειώνεται ότι για τους εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς και Υφυπουργούς οι αποδοχές είναι σαφώς μικρότερες από τις αποδοχές ενός βουλευτή.