Quantcast

Εύα Καϊλή: Τι ισχυρίζεται ο Πολωνός ευρωβουλευτής για σχέσεις της με τη Ρωσία - Με αγωγές απαντά ο Δημητρακόπουλος

Ο  ακροδεξιός ευρωβουλευτής που κατηγορεί την Εύα Καϊλή για έμμισθες σχέσεις με τη Ρωσία, είναι γνωστός στις Βρυξέλλες για τους «πύρινους» λόγους του κατά της Μόσχας, ενώ είχε κατηγορήσει την πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, για ανεκτική στάση απέναντι στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο δικηγόρος της Eλληνίδας ευρωβουλευτού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, απειλεί ότι θα κάνει αγωγή στον Πολωνό ακροδεξιό πολιτικό, Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι, την ώρα που ο ίδιος δεν έχει δώσει ακόμη κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει όσα ισχυρίζεται περί έμμισθων σχέσεων της Εύας Καϊλή με τη Ρωσία. 

Θέμα τιμής αποτελεί εξάλλου για όλους τους ευρωβουλευτές η διαλεύκανση της υπόθεσης και οι βαριές ποινές σε όσους εμπλέκονται.

«Η Καϊλή θέλει να με μηνύσει επειδή είπα για τις σχέσεις της με τη Ρωσία»

«Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, κατηγορούμενη για το Qatargate, θέλει να με μηνύσει επειδή ισχυρίστηκα ότι ήταν υπό παρακολούθηση για τις ρωσικές επαφές της»  δήλωσε ο Βόλσκι, λίγες ώρες με τη δήλωση «βόμβα» ότι η Εύα Καϊλή βρίσκεται στο «μισθολόγιο» του Πούτιν παίρνοντας χρήματα από τη Μόσχα, με το θέμα να απασχολεί εκ νέου τις τελευταίες ώρες εκπομπές της πολωνικής τηλεόρασης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πολωνός ευρωβουλευτής σε πολωνικά ΜΜΕ, το σκάνδαλο του Qatargate ξέσπασε για να καλυφθεί η σχέση της Καϊλή με τη Ρωσία. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Ελληνίδα πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες δύο κρατών-μελών της ΕΕ για έμμισθες σχέσεις με τη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, ο Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι, αποκάλυψε σε εκπομπή της πολωνικής τηλεόρασης Telewizja Republika ότι η Εύα Καϊλή «βρίσκεται υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες σε συνάρτηση με άλλες της σχέσεις, την παρακολουθούσαν δηλαδή ο μυστικές υπηρεσίες και η βελγική Αστυνομία για τις σχέσεις της όχι με το Κατάρ, αλλά με τη Ρωσία».

Με αγωγές απειλεί ο Δημητρακόπουλος

«Παραμύθια και ψέματα! Μήνυση δεν μπορούμε να κάνουμε γιατί έχει την ασυλία του ευρωβουλευτή αλλά θα κάνουμε αγωγή» τόνισε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο Star.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της πρώην αντιπροέρδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αρνείται μια τέτοια εμπλοκή της, κάνοντας λόγο για «νέα “βόμβα” ψεύδους». «Μετά το εκκωφαντικό φιάσκο με τα πλαστά στοιχεία, που δήθεν εμφάνιζαν τραπεζικά εμβάσματα του Κατάρ σε προσωπικούς λογαριασμούς της Εύας Καϊλή στον Παναμά, νέα ''βόμβα'' ψεύδους ''συνταράσσει'' το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! Ο Πολωνός ευρωβουλευτής Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι δημόσια δυσφημεί την κυρία Εύα Καϊλή ότι ''παρακολουθείτο απο μυστικές υπηρεσίες δύο κρατών -μελών της ΕΕ για έμμισθες σχέσεις με τη Μόσχα''. Τα ανωτέρω ειναι ψευδή, συκοφαντικά και πλήττουν βάναυσα την προσωπικότητα της κυρίας Εύας Καϊλή. Η κ Εύα Καϊλή θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης κατά του ανωτέρω» τόνισε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μέσω ανακοίνωσής του, διαψεύδοντας τις δηλώσεις του Πολωνού ευρωβουλευτή.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Πολωνίας Πάβελ Γιαμπλόνσκι, σχολίασε ότι «ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή θα πρέπει να επικεντρωθεί στο να τη βοηθήσει, γιατί αντιμετωπίζει μεγάλη ποινή φυλάκισης αφού κατηγορείται για διαφθορά».

Αντιπρόεδρος Ευρωβουλής: «Η Καϊλή μας πρόδωσε όλους» 

Στο μεταξύ, ο διάδοχός της στην αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μαρκ Άνχελ, δηλώνει προδομένος. «Το σκάνδαλο που έπληξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν ένα φρικτό σοκ και για εμάς διπλό σοκ.  Αισθανθήκαμε προδομένοι διότι η Εύα Καϊλή ήταν μέλος της πολιτικής μας ομάδας και δεν μπορούμε να το αρνηθούμε αυτό». 

Ο Παντσέρι θα «δώσει» δέκα πρόσωπα;

«Ξέρουμε ότι ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι συνεργάζεται και ότι μάλλον θα αναφέρει κι άλλα ονόματα. Αν αληθεύει ότι θα κατονομάσει περίπου δέκα πρόσωπα, όπως λένε, τότε η έρευνα θα πάρει νέα ώθηση», φέρεται να δήλωσε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Άλε Χάνα Νόιμαν.

Η Γερμανίδα Ευρωβουλευτής, πρόεδρος του Darp, της αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Αραβική Χερσόνησο, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ, έκανε τη δήλωση στο πρακτορείο Adnkronos, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα Il Secolo d’Italia.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, την παράταση της προφυλάκισης του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, και του Νικολό Φίγκα Ταλαμάνκα, οι οποίοι ερευνώνται για το σκάνδαλο Qatargate, κατά έναν μήνα αποφάσισε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Βελγίου.