Quantcast

Ευρωεκλογές 2024 - Σοφιανός: To ποσοστό του ΚΚΕ εκφράζει μια τάση χειραφέτησης από το αστικό αφήγημα

Το ΚΚΕ, «που σημειώνει μέσα σε ένα χρόνο τέταρτη συνεχόμενη εκλογική άνοδο, όχι απλά σταθεροποιεί, αλλά διευρύνει την εκλογική του επιρροή», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του κόμματος, μιλώντας στον τ/σ «Οne».

Υπογράμμισε πως το ποσοστό του ΚΚΕ «σηματοδοτεί κοινωνικές διεργασίες ενός τμήματος του λαού μας, που δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί τη ΝΔ», συμπληρώνοντας πως «στη Ευρωπαϊκή Ένωση, η ''αριστερά'' της διαχείρισης και της ενσωμάτωσης ηττήθηκε στρατηγικά».

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ «από την "επόμενη μέρα" των προηγούμενων εκλογών "του 41% του Μητσοτάκη" πήρε πρωτοβουλίες εκεί που το αστικό σύστημα ξορκίζει: στους δρόμους του αγώνα και αυτοί οι αγώνες, που ήταν σημαντικοί, πρώτα απ' όλα απομείωσαν και έφθειραν αυτή την κυβέρνηση».

«Είναι λίγο πράγμα 55.000 φοιτητές να ψηφίζουν σε καιρούς αποχής για φοιτητικούς συλλόγους; Δεν είναι μικρή υπόθεση 80.000 εκπαιδευτικοί αυτή την περίοδο να έχουν ψηφίσει στους συλλόγους και στα σωματεία τους. Και η κυβέρνηση να προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια να ελέγξει τους εκπαιδευτικούς με τη λεγόμενη αξιολόγηση και να μην το καταφέρνει. Δεν είναι λίγο πράγμα ότι στα νοσοκομεία ο κ. Γεωργιάδης μπαίνει σαν τον κλέφτη για να βγάλει σέλφι γιατί νοσοκομειακοί, γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία παλεύουν για το χάλι και για την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας. Όπως δεν είναι λίγο πράγμα οι αγώνες της αγροτιάς ένα μήνα, οι απεργιακοί αγώνες, η κινητοποίηση για τα Τέμπη», είπε.

Όπως εξήγησε, «όλα αυτά διαμόρφωσαν τη δυναμική του ΚΚΕ», καθώς «ένα κομμάτι το οποίο εμπιστεύτηκε και ακούμπησε στο ΚΚΕ εκφράζει μια διάθεση χειραφέτησης από αυτό το αστικό αφήγημα κεφάλαιο, ΕΕ, ΝΑΤΟ μονόδρομος».

«Ε, δεν είναι μονόδρομος» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μπορεί ο ελληνικός λαός να το πάρει αλλιώς. Και σε αυτές τις διεργασίες το ΚΚΕ θα συναντηθεί με πάρα πολύ κόσμο που είτε λέει ότι είναι αριστερός, είτε λέει ότι είναι συντηρητικός, αλλά κοινωνικά, ταξικά βλέπει τη θέση του στον αγώνα που πρέπει να δοθεί σήμερα», πρόσθεσε, τέλος ο Ν. Σοφιανός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ