Quantcast

Φρουζής: Ο συμβιβασμός Novartis στις ΗΠΑ διαλύει κάθε ισχυρισμό ότι δήθεν δωροδόκησα πολιτικούς

Για κονιορτοποίηση του ισχυρισμού ότι ο ίδιος έχει ποτέ δωροδοκήσει πολιτικά πρόσωπα κάνει λόγο ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην ανώτερο στέλεχος της Novartis Hellas, αναφερόμενος σε γραπτή δήλωσή του στον συμβιβασμό της Novartis με τις αμερικανικές αρχές και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Ο κ. Φρουζής ξεκαθαρίζει δε ότι πλέον θα κινηθεί νομικά ώστε να λογοδοτήσουν οι εμπνευστές των εν λόγω σεναρίων "και οι συνεργοί τους, εμφανείς και κρυπτόμενοι, εντός ή εκτός Ελλάδος, που στο πρόσωπό μου βρήκαν ένα "βολικό δημόσιο πρόσωπο/ένοχο".

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Φρουζή:

«Είκοσι οκτώ και πλέον μήνες από τη δημοσιοποίηση της λεγόμενης «υπόθεσης Novartis», ο πρόσφατος συμβιβασμός της εταιρείας αυτής με το Αμερικανικό Κράτος, στην κατάρτιση του οποίου ουδεμία συμμετοχή είχα, κονιορτοποίησε κυριολεκτικά ό,τι είχε απομείνει να αιωρείται από τον ψευδή ισχυρισμό που διατυπώθηκε από διάφορα «κέντρα» στη Χώρα μας, ότι δήθεν δωροδόκησα πολιτικά πρόσωπα, καθώς, όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα, ουδεμία δωροδοκία πολιτικών προσώπων υπήρξε.

Τα ίδια «κέντρα», εξακολουθώντας να με ταυτίζουν με την ανωτέρω εταιρεία, ως να ήμουν ιδιοκτήτης και όχι εργαζόμενός της, σπεύδουν πλέον να μου αποδώσουν ευθύνη για αθέμιτες πρακτικές και σχέσεις της με ιατρούς.

Και αυτή η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Δυστυχώς για τους διώκτες μου, όσο εργάσθηκα στην ανωτέρω εταιρεία, απολύτως καμία αρμοδιότητα ή σχέση είχα με ιατρούς δημοσίων η ιδιωτικών νοσοκομείων. Αντί πολλών που θα μπορούσα να πω σχετικά, αρκούμαι προς το παρόν στα εξής:

-Την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τις σχέσεις της ανωτέρω εταιρείας με ιατρούς έφερε το τμήμα Πρωτοβάθμιας Υγείας – Φροντίδας (Primary Care Business/ Sales Primary Care), με το οποίο διαχρονικά ουδεμία σχέση είχα.

-Επί των ημερών μου ως Πρόεδρος του ΣΦΕΕ (έτη 2012 και 2014), για πρώτη φορά θεσπίσθηκε αυστηρότατο πλαίσιο διοργάνωσης συνεδρίων και εν γένει σχέσεων με ιατρούς.

Τα ανωτέρω αποδεικνύονται από σωρεία εγγράφων, δημοσίων και ιδιωτικών, για το λόγο δε αυτό ομοφώνως αθωώθηκα τόσο πρωτοδίκως όσο και κατ’ έφεση σε αντίστοιχη υπόθεση.

Εξυπακούεται ότι μετά την παταγώδη κατάρρευση της κατηγορίας περί χρηματισμού πολιτικών, οι εμπνευστές της και οι συνεργοί τους, εμφανείς και κρυπτόμενοι, καθώς και όσοι εντός ή εκτός Ελλάδος στο πρόσωπό μου βρήκαν ένα «βολικό ένοχο», θα λογοδοτήσουν.

Παρά την ταλαιπωρία που έχω υποστεί, διατηρώ απόλυτη εμπιστοσύνη στους Έλληνες Δικαστές, ενώπιον των οποίων ελπίζω σύντομα να βρεθώ, προκειμένου, επιτέλους, να αποδείξω την αθωότητά μου.»