Quantcast

Γ.Οικονόμου: Δεν μας έδωσε και μείζονα πράγματα η υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς

Την αξία της υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς υποβάθμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο περιθώριο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή είπε πως η υποχρεωτικότητα δεν απέδωσε και μείζονα πράγματα. 

«Εδώ που τα λέμε και η ιστορία του μέτρου στους υγειονομικούς τι σου έδωσε; Παρά το γεγονός ότι εκεί κανείς δεν αμφέβαλε ότι πρέπει να γίνουν, επιβάλαμε και μέτρα, τους κόπηκε και ο μισθός. Η πραγματικότητα είναι  ότι η υποχρεωτικότητα εκεί δεν σου απέδωσε μείζονα πράγματα. Υπάρχει κόσμος εκεί που επιμένει, είναι χωρίς μισθό 2-2,5 μήνες, και παρόλα αυτά δεν πάνε να εμβολιαστούν» είπε χαρακτηριστικά όταν ερωτήθηκε για την υποχρεωτικότητα. 

Στις πιεστικές ερωτήσεις των κοινοβουλευτικών συντακτών για το τι μέλλει γενέσθαι αν η κατάσταση ξεφύγει ο κ. Οικονόμου είπε:  «Στην  ερώτηση τι θα γίνει άμα γίνει Αρμαγεδδών και πως ορίζεται ο Αρμαγεδδών δεν υπάρχει απάντηση. Δεν φεύγουμε από τη στρατηγική μας , ούτε εκτιμούμε ότι θα φτάσουμε σε τέτοιου τύπου ακραία διλήμματα για αυτό πάμε με αυτόν τον τρόπο. Υπάρχει μια εικόνα η οποία είναι δυσάρεστη. Υπάρχει μια πίεση μεγάλη στο ΕΣΥ, που πιέζεται αλλά αντέχει, υπάρχει μια αίσθηση ότι δεν αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι συνέπειες αυτής της ιστορίας».

Τέλος αναφερόμενος στο Κίνημα Αλλαγής τόνισε ότι το ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, το έχει φέρει πιο κοντά στην προσοχή του κόσμου  από ό,τι ήταν προηγουμένως.χωρίς αμφιβολία. «Το παρακολουθούμε. Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω, γιατί λέγονται και γράφονται διάφορα, και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές έτσι συνήθως θα ακουστούν, χωρίς την οποιαδήποτε διάθεση ανάμιξης ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα. Καθαρές κουβέντες δηλαδή. Με το σεβασμό που πρέπει να παρακολουθεί διαδικασίες τέτοιες. Τη σημασία που πρέπει να τους αποδίδει και με το σεβασμό που πρέπει να παρακολουθεί διαδικασίες που απευθύνονται στην κοινωνία, στον κόσμο.Είναι σημαντικό τα κόμματα στην κοινωνία, στις διαδικασίες ανάδειξης των κορυφαίων του οργάνων. Εκτός από τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δεν το κάνουν και άλλα κόμματα» είπε.