Quantcast

Γεννηματά: Δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση να διαχειριστεί το Ταμείο Ανάκαμψης

Καταστρέφονται περιοχές με χαμηλό ιικό φορτίο, δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Το ζήτημα των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας  έφερε στην Ολομέλεια της Βουλής με επερώτηση κατά την οποία τοποθετήθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά.

 Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε εκτενή αναφορά στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η εμπειρία των πρακτικών της κυβέρνησης προκαλεί φόβο για πάρτι συμφερόντων στη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης. “Να έρθει στη Βουλή και να συζητηθεί το θέμα του ελληνικού προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης. Τα κονδύλια είναι η μεγαλύτερη και ίσως  η τελευταία ευκαιρία  της χώρας. Ξεπερνά τη θητεία της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχετε λευκή επιταγή να το διαχειριστείτε. Αφορά στο μέλλον της χώρας και όχι της κυβέρνησης. Δεν θα σας αφήσουμε να το διαχειριστείτε εν κρυπτώ. Συστήνουμε ισχυρό μέτωπο” είπε η κα Γεννηματά.

“Χτυπάμε σήμα κινδύνου σε αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο. Είμαστε εκτεθειμένοι στον ιό και στις οικονομικές συνέπειες του. Η οικονομία αγωνία και απαιτεί λύσεις. Εσείς μας λέτε όλα καλά. Η προπαγάνδα σας καλά κρατεί. Τα γεγονότα σας διαψεύδουν.  Με τις ιδεοληψίες σας η κρίση παίρνει  επικίνδυνες και απειλητικές διαστάσεις. Τα μέτρα σας ήταν αποσπασματικά και ανεπαρκή” πρόσθεσε η κα Γεννηματά κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι απέτυχε στη διαχείριση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. 

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι η κυβέρνηση αντί να ενδιαφερθεί για τους μικρομεσαίους έδωσε τους πόρους σε μεγάλους και ισχυρούς αφήνοντας παράλληλα ασύδοτες τις τράπεζες  να χρηματοδοτήσουν τους λίγους μεγάλους πελάτες.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα της οικονομίας ξανά η κα Γεννηματά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν υιοθετεί την πρότασή της για άνοιγμα με προσοχή με συνέπεια να καταστρέφονται περιοχές με χαμηλό δικό φορτίο. 

“Γιατί να είναι κλειστή  η Ρόδος που δεν έχει πρόβλημα; Γιατί πρέπει να καταδικάζονται και αυτές οι

περιοχές; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι με τις επιλογές σας το κόστος της πανδημίας μεγαλώνει;” τόνισε. 

Απευθυνόμενη στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, η κα Γεννηματά κατέθεσε σειρά προτάσεων με κυριότερες νέο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής στο ύψος του 2020, ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις, κούρεμα οφειλών σε συνεπείς δανειολήπτες αλλά και τη σύσταση  bad bank για την αντιμετώπιση του ζητήματος των κόκκινων δανείων. “Έχουμε καταθέσει πρόταση από το 2015. Τότε όλοι μας είπαν λαϊκιστές. Τώρα το προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδας. Κάντε κάτι” κατέληξε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ.