Quantcast

Γεωργαντάς: Λειτουργική από την Κυριακή η πλατφόρμα για τα self test - Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή

Από την Κυριακή θα είναι λειτουργική η πλατφόρμα για την καταχώριση των αποτελεσμάτων  των ατομικών τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού. 

Αυτό έκανε γνωστό από τη Βουλή ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς παρουσιάζοντας την τροπολογία, η οποία κατατέθηκε σήμερα και επί της ουσίας ανοίγει τον δρόμο για τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως προετοιμάζεται για το άνοιγμα των σχολείων εξ ου και επελέγη η Κυριακή ώστε ως μέρα λειτουργίας της πλατφόρμας ώστε να είναι όσο το δυνατόν εγγύτερα στο άνοιγμα και έτσι να διευκολυνθούν καθηγητές και μαθητές.

Σύμφωνα με τη συνοδευτική έκθεση της τροπολογίας: «δημιουργείται ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία λειτουργεί μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, για την καταχώριση και ηλεκτρονική διαχείριση των αποτελεσμάτων της αυτοδιαγωνιστικής δοκιμασίας ελέγχου νόσησης από κορωνοϊό (self – test)».

Με την ίδια ρύθμιση ορίζεται ότι η καταχώρηση των αποτελεσμάτων είναι προαιρετική πλην συγκεκριμένων επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων, προσδιορίζονται τα προς καταχώριση στοιχεία και προβλέπεται η έκδοση σχετικής δήλωσης θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος μετά την καταχώριση του αποτελέσματος, με ειδική πρόβλεψη, στην περίπτωση μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, για την έκδοση από την πλατφόρμα σχολικής κάρτας για Covid – 19 εφόσον το καταχωρηθέν αποτέλεσμα είναι αρνητικό.

Καταλήγοντας ο κ. Γεωργαντάς αποκάλυψε ότι η πλατφόρμα δεν θα έχει ανάδοχο, δηλαδή αρμόδιες αρχές για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων ορίζονται η ΗΔΙΚΑ και η ΕΔΥΤΕ, δηλαδή φορείς του δημοσίου που θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων.

Δείτε την τροπολογία

Τροπολογία για την καταχώριση αποτελεσμάτων ατομικών τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού