Quantcast

Γεραπετρίτης: Tα μνημόνια συνεργασίας θα έρθουν μόνο όταν υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Βλακεία αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

"Τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία θα έρθουν προς κύρωση στη Βουλή μόνο όταν υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τη Συμφωνία των Πρεσπών" είπε  ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα της ονομασίας δεν είναι το μόνο σημείο στο οποίο δεν έχει επέλθει συμμόρφωση. 

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά την κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής ο κ. Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι η Ελλάδα αντέδρασε  πάρα πολύ γρήγορα και με σωστά αντανακλαστικά. 

"Δεν έχει υπάρξει άλλη περίπτωση όπου μέσα σε λίγες ώρες είχαμε αντίδραση από Πρόεδρο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρόεδρο Ευρωπαϊκού  Συμβουλίου και εκπρόσωπο State Department και ΝΑΤΟ  και αυτό οφείλεται στην επικοινωνία που κάναμε εμείς.  Υπάρχει και μεγάλη πίεση στο εσωτερικό τους. Εγώ θεωρώ ότι θα επανέλθουν σε μια ηρεμία" συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι τα Μνημόνια Συνεργασίας θα έρθουν αλλά θα πρέπει  πρώτα να δούμε ποια είναι η συμπεριφορά της γείτονος. 

Η κα Μπακογιάννη χαρακτήρισε ως βλακείες τα όσα είπε ο κ. Κασσελάκης περί άμεσης ψήφισης των Μνημονίων: "θα ετεροπροσδιορίζομαι εγώ ανάλογα με το τι κάνουν οι Βορειο-Μακεδόνες;" είπε και προέβλεψε ότι θα περάσει μια χρονική περίοδος όπου αυτοί θα κάνουν νταηλίκια για να μπορεί να υπάρξει κάποιου είδους προσαρμογή στο εσωτερικό της χώρας.