Quantcast

Γιαννούλης στον Realfm 97,8 για τους αγρότες: Δεν βοηθούν επικοινωνιακές προσεγγίσεις με ευφυολογήματα για τον «πάτο του βαρελιού»

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τη συνάντηση που θα έχουν εκπρόσωποί τους αύριο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μίλησε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Γιαννούλης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα.

Ο κ. Γιαννούλης τόνισε ότι «εύχομαι και ελπίζω να υπάρξει αποτέλεσμα από την αυριανή συνάντηση γιατί βάζουμε πέρα τον κομματικό εγωισμό και αναζητούμε να βρεθούν λύσεις και προτείνουμε λύσεις. Επικοινωνιακές προσεγγίσεις με ευφυολογήματα για τον «πάτο του βαρελιού» δεν βοηθούν όταν υπάρχουν συγκεκριμένοι αριθμοί που θα μπορούσαν να βοηθήσουν και είναι και προτάσεις μας. Ο ένας αφορά στην κατάργηση του ΕΦΚ στα καύσιμα, το αγροτικό πετρέλαιο. Δηλ. η μείωση της τιμής να είναι στην αντλία γιατί ήδη υπάρχει απόθεμα και πλεόνασμα από τους έμμεσους φόρους σε όλα τα υπόλοιπα κομμάτια της κοινωνίας που θα μπορούσε να καλύψει όχι μόνο τα 82 εκατ. ευρώ αλλά να αγγίξουμε και την αξία των εκατομμυρίων που δικαιούνται αυτοί οι άνθρωποι τα προηγούμενα χρόνια. Το δεύτερο που ζητάμε είναι να αποδεχτεί η κυβέρνηση το πλαφόν των 7 λεπτών ανά κιλοβατώρα».

Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «δεν είναι η εποχή που μπορούμε ως κοινωνία και ως οικονομία, να παίζουμε το παιχνίδι των ανοιχτών και κλειστών δρόμων. Όλοι θέλουν να είναι ανοιχτή η δίοδος σε κάθε γωνιά της χώρας, να λειτουργούν το εμπόριο και η κοινωνία αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι όταν κάποιος δεν έχει συντεχνιακή, συνδικαλιστική κινητοποίηση αλλά δίνει αγώνα βιοπορισμού και παραμονής στην εστία του πρέπει τα πράγματα να τα δούμε λίγο πιο γενναία».

Σχετικά με τα μη κρατικά Πανεπιστήμια ο Χρήστος Γιαννούλης επεσήμανε ότι «ίσως υπάρχει ένα σημείο σκοτεινού δόλου. Ήξερε πολύ καλά ο κ. Πιερρακάκης όταν εκκινούσε τη συζήτηση για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια ότι ο Φεβρουάριος είναι μήνας εξεταστικής. Δεν έχανε τίποτα να ανοίξει τη συζήτηση μετά την εξεταστική». Στη συνέχεια εξήγησε ότι ίσως υπάρχει σημείο σκοτεινού δόλου ώστε «να μεγιστοποιηθεί η ένταση του αυτοματισμού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δύο βασικές αξίες σε αυτή τη χώρα είναι η ισότητα και η ισονομία, οι ίσες ευκαιρίες. Αν πιστέψει κάποιος ότι τίθεται ένα πλαίσιο δύο ταχυτήτων για την είσοδο στα μη κρατικά πανεπιστήμια, τίθεται ένα ζήτημα ίσης ευκαιρίας και ίσης αντιμετώπισης. Υπάρχει και το Σύνταγμα και επειδή είναι νωπή η κρίση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που μας κατατάσσει σε μια πολύ δυσχερή θέση για το πώς λειτουργούν τα πράγματα και η Δημοκρατία, πώς ασκείται η λογοδοσία και η κυβερνητική εξουσία δεν μπορούμε να ξεπερνάμε τις απόψεις των ειδικών ότι υπάρχει πρόβλημα με αυτόν τον νόμο».

«Αυτή η συζήτηση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να γίνει με αξιολογικά χαρακτηριστικά» υπογράμμισε ακόμη ο κ. Γιαννούλης.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και το εάν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία ο κ. Γιαννούλης απάντησε ότι «θα υπάρξει κομματική και συνειδησιακή πειθαρχία στην υπογραφή μας που τιμάμε, που βάλαμε όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επανήλθε το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας με την αρχική του διατύπωση».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «το μείζον πολιτικό ζήτημα είναι στην κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι ένα στοίχημα απέναντι στην ιστορία και του ίδιου του πρωθυπουργού γιατί μόνο στην έξαρση των μνημονιακών εντάσεων είχαμε τέτοιου είδους αποστάσεις. Μείζον πολιτικό ζήτημα είναι μία προγραμματική θέση την οποία εξέπεμψε με στεντόρεια φωνή ο κ. Μητσοτάκης το 2019 και η οποία τείνει να γίνει κοινοβουλευτικό πόκερ. Αυτό δεν τιμά την πολιτική συνοχή της κυβέρνησης και δεν τιμά και την αξία ότι μπορεί να υπάρχουν και υπουργοί δύο ταχυτήτων».