Quantcast

Κ.Τασούλας: Το κτήριο της Βουλής είναι απολύτως ασφαλές

Απολύτως καθησυχαστικός για τη στατικότητα του κεντρικού κτηρίου αλλά και των γύρω υποδομών εμφανίστηκε ενώπιων των κοινοβουλευτικών συντακτών ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Απαντώντας επί της ουσίας στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Τα Νέα", το οποίο φιλοξένησε τις ανησυχίες του καθηγητή του Πολυτεχνείου κ. Παναγιώτη Καρύδη για πιθανώς επικίνδυνες ρηγματώσεις ο κ. Τασούλας είπε: "Δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας ή συναγερμού για τη στατικοτητα του κτιριου και του γκαραζ της Βουλής. Το κτήριο είναι ασφαλές. Ούτε συναγερμός υπάρχει ούτε κίνδυνος. 

Κάθε έργο που έχει γίνει έχει ενισχύσει τη στατικότητα. Και το γκαράζ και το γυάλινο σκέπαστρο έχουν βελτιώσει την κατάσταση, δεν είναι δημιουργοί νέων προβλημάτων". 

Ο Πρόεδρος της Βουλής διευκρίνισε ότι το  ρεπορτάζ δεν είναι ψευτικο, "ωστόσο ο  κ. καθηγητής χρησιμοποιεί στις διατυπώσεις του αρκετά συχνά το "μπορεί" και το "ισως". "Καλοδεχούμενες οι καλοπροαίρετες ανησυχίες. Τα έχουμε υπ' όψιν μας ολα αυτα. Η μελέτη όμως εγινε πριν 15 χρόνια" είπε.

Ο κ. Τασούλας είπε ότι τον Ιούλιο του 2019 με τον σεισμό , η τεχνική υπηρεσία της Βουλής εκτίμησε ότι τα κτήρια είναι λειτουργικά και ότι οι ρωγμές έχουν μετρηθεί και παρακολουθείται η εξέλιξή τους με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο.  

Όσον αφορά στα ύδατα που μπήκαν στο κτήριο μετά τη βορχή ο κ. Τασούλας με αφοπλιστικό τρόπο δήλωσε:  " Με τέτοια βροχή θα απορούσα αν δεν έμπαινε. Κοιτάμε για να γίνουν στεγανοποιησεις". Όσον αφορά στο μάρμαρο που έπεσε ο Πρόεδρος της Βουλής  είπε ότι θα επανεξεταστούν εκ νέου τα αετώματα με το υπουργείο Πολιτισμού.