Quantcast

Καλεντερίδης στον Realfm 97,8: Τα Rafale έχουν δυνατότητες να πλήξουν την Άγκυρα – Τι είπε για τον Ερντογάν

Για τις τουρκικές προκλήσεις μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και αρθρογράφος, Σάββας Καλεντερίδης.

«Αυτός ο πύραυλος της Τουρκίας είναι μέσου βεληνεκούς, 500 χλμ με 600 χλμ, είναι ακόμα στο δοκιμαστικό στάδιο, θέλει ακόμη αρκετά χρόνια εκτιμώ για να καταστεί επιχειρησιακά χρησιμοποιήσιμος. Έγινε τώρα γιατί ήθελε να δώσει ένα μήνυμα ο Ερντογάν και στην Ελλάδα, αλλά και στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο, ότι γίνεται μια στρατιωτική υπερδύναμη στην περιοχή μας. Σε ότι αφορά την Ελλάδα, ήθελε να δώσει ένα μήνυμα γιατί όντως υπάρχει πρόβλημα για την Τουρκία στον αέρα και στη θάλασσα με την έλευση των Belharra. Η ισορροπία έχει ανατραπεί υπέρ της Ελλάδας και ήθελε να εξισορροπήσει τις εντυπώσεις με την εκτόξευση αυτού του πυραύλου» ανέφερε.

«Τα Rafale έχουν δυνατότητες να πλήξουν την Άγκυρα. Το γεγονός ότι η Τουρκία αναπτύσσει την τεχνολογία των πυραυλικών συστημάτων είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει την Ελλάδα. Όσον αφορά στην απειλή αυτή, είναι αντιμετωπίσιμη με τα αντιπυραυλικά συστήματα. Ήδη η Ελλάδα διαθέτει, patriot και S-300. Θα μπορούσε με βάση αυτή την μελλοντική απειλή, να είναι έτοιμη από τώρα η Ελλάδα για να κάνει ενέργειες και να απομειώσει την πυραυλική απειλή με ενέργειες στην αντιπυραυλική μας άμυνα» πρόσθεσε.

«Δεν είναι μόνο οι απειλές του Ερντογάν, είναι και οι ευθείες απειλές στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, του υπουργού Μετανάστευσης, του Δένδια, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Όταν συμβαίνουν αυτά δεν μπορείς να πηγαίνεις και να συναντάς τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας ενώ σε βρίζει» σχολίασε ο κ. Καλεντερίδης.