Quantcast

Καμπάνια με τίτλο #Μπορώ να σε νικήσω# προτείνει ο Δημήτρης Κούβελας

Επιστολή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σε Υπουργούς και φορείς.

Την ανάγκη έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών επισημαίνει με επιστολή τους στους  συναρμοδίους Υπουργούς, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Δ.Υ αλλά και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, και της Εθνικής Επιτροπής Λοιμοξιολόγων,  ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Δημήτρης Κούβελας. 

Στο κείμενο της επιστολής του ο κ. Κούβελας υποστηρίζει ότι στην επικοινωνία του με τους πολίτες η οποία συνεχίζεται σε καθημερινή βάση αλλά με άλλους πλέον τρόπους από τους παραδοσιακούς  διαπίστωσε  έλλειμμα όπως λέει έγκυρης ενημέρωσης  και ως εκ τούτου προχώρησε σε πρόταση σχετικά με την ανάγκη οργάνωσης επιπλέον ενημερωτικής καμπάνιας προς τους πολίτες.

«Η καμπάνια θα μπορεί να αναφέρεται ως #Μπορώ να σε νικήσω# και θα πρέπει να περιλαμβάνει, έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε πρακτικά ζητήματα σχετικά με την απολύμανση των ειδών που φτάνουν στο σπίτι του καθενός μας, σχεδόν καθημερινά" αναφέρει ο κ. Κούβελας. Όπως καταλήγει ο Δημήτρης Κούβελας, δεν αρκεί μόνον να #μένουμε στο σπίτι# αλλά και να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα, ούτως ώστε να μην επιτρέψουμε στον ιό να μπει στο σπίτι μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να τον νικήσουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

"Είναι μεγάλο το ποσοστό των συμπολιτών μας, -με τους οποίους επικοινωνώ καθημερινά-, που δεν γνωρίζουν ακόμη τα αυτονόητα σχετικά με τη σωστή και αποτελεσματική απολύμανση των αντικειμένων και των ειδών πρώτης ανάγκης και διατροφής, που φέρνουν στο σπίτι τους απ’ έξω. Από το επαρκές πλύσιμο των τροφίμων και το σωστό καθαρισμό των ρούχων μας μόλις γυρίσουμε στο σπίτι, μέχρι την αποτελεσματική υγιεινή σε σχέση με τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα" επισημαίνει ο κ. Κούβελας. 

Καταλήγοντας ο βουλευτής  της ΝΔ θεωρεί πως είναι ανάγκη να υπάρξει μια επιπλέον εκστρατεία υπό τα συναρμόδια Υπουργεία, τον Ε.Ο.Δ.Υ και τις Επιστημονικές επιτροπές μία πανελλαδική εκστρατεία, με προτεινόμενο τίτλο «Μπορώ να σε νικήσω», όπου μέσω μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, μέσω ραδιοτηλεοπτικών spots, των καθημερινών ενημερωτικών εκπομπών των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών με  οδηγίες, σχετικά με το τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για να σκοτώσουμε τον ιό, από τα αντικείμενα που τον μεταφέρουν στο σπίτι μας.