Quantcast

Καραμανλής: Δεν τίθεται θέμα βουλευτικής ασυλίας, δεν κρύβομαι

Σε κλίμα έντασης συνεχίζεται η συνεδρίαση της εξεταστικής.

Σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης με συνεχείς αντεγκλήσεις μεταξύ των μελών της εξεταστικής συνεχίζεται η συνεδρίαση. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β.Κόκκαλης ζήτησε από τον κ.  Καραμανλή να κάνει τον διαχωρισμό ανάμεσα σε ποινικές και πολιτικές ευθύνες υποστηρίζοντας ότι η σύμβαση 717 συνδέεται με τα Τέμπη. Απαντώντας ο κ. Καραμανλής είπε  ότι είναι μεν δύσκολο να γίνει διαχωρισμός μεταξύ πολιτικών, διοικητικών, διαχειριστικών και ποινικών ευθυνών, ωστόσο ξεκαθάρισε αφενός ότι η Ευρωπαία Εισαγγελέας δεν συνέδεσε την 717 με το δυστύχημα των Τεμπών, και αφετέρου ότι « όταν έρθει η δικογραφία από τον ανακριτή της Λάρισας, θα δούμε αν μπορεί να αποδειχθεί αιτιώδης συνάφειας του δυστυχήματος με την 717».

Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο κ. Κόκκαλης κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ότι κρύβεται πίσω από τη βουλευτική ασυλία ζητώντας του επιμόνως να μάθει τι ψήφισε ο Καραμανλής στην προανακριτική εναντίον του παρά το γεγονός ότι από τον Κανονισμό  της Βουλής ορίζεται σαφώς ότι το πρόσωπο κατά του οποίου στρέφεται η κατηγορία δεν δύναται να ψηφίσει. «Είναι ψέμα ότι κρύβομαι πίσω από τη βουλευτική ασυλία, διότι μπερδεύετε δυστυχώς σκοπίμως την ευθύνη υπουργού με τη βουλευτική ασυλία» είπε ο κ. Καραμανλής . Αφού υπενθύμισε ότι ο ίδιος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη παραιτούμενος αμέσως μετά την τραγωδία, διευκρίνισε ότι «εδώ δεν υπάρχει βουλευτική ασυλία, ακόμη και να το επεδίωκα», επιστρέφοντας στον κ. Κόκκαλη τις κατηγορίες περί ψεύδους και λέγοντάς του ότι «παίζει πολιτικό θέατρο».

Ο διάλογος που ακολούθησε είναι ενδεικτικός:

Β. Κόκκαλης: Προτίθεστε να ζητήσετε την άρση ασυλίας σας;

Κ.Καραμανλής: Απορώ που επιμένετε. Δεν τίθεται θέμα ασυλίας. Ο κ. Κόκκαλης παίζει πολιτικό θέατρο.

Β.Κόκκαλης:  Εσείς είστε πολιτικός ψεύτης αν λέτε ότι εγώ παίζω πολιτικό  θέατρο.

Δ.Μαρκόπουλος (Πρόεδρος):  Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να προκληθούν πολιτικές εντυπώσεις. Τον κ. Σπίρτζη τον εξετάσαμε με αξιοπρέπεια.  Αν θέλετε να απευθύνετε προσβολές και χαρακτηρισμούς στον μάρτυρα όπως δεν το επέτρεψα στον Σπίρτζη δεν θα το επιτρέψω ούτε σήμερα .

(φωνές ) Δ.Μαρκόπουλος: Δεν είστε δικαστήριο της επταετίας κ. Κόκκαλη.

Β.Κόκκαλης: Να ανακαλέσετε.  Δεν μπορείτε να με λογοκρίνετε. Λέει ψέματα ο μάρτυρας.

Κ.Καραμανλής:  Βλέπω πολύ μεγάλο εκνευρισμό.  Εγώ δεν ήρθα εδώ να μπω σε πολιτική αντιπαράθεση 

Αυτή τη στιγμή το μόνο που κάνετε είναι να προσπαθείτε να με προκαλέσετε.

Β.Κόκκαλης: Μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχος τα βράδια;