Quantcast

Κατρούγκαλος για ελληνοαμερικανική συμφωνία: Απόδειξη της μείζονος στροφής στην εξωτερική πολιτική την οποία επιβάλει ο πρωθυπουργός αποδυναμώνοντας τη χώρα

 Η συμφωνία είναι απόδειξη της μείζονος στροφής στην εξωτερική πολιτική, την οποία επιβάλει ο πρωθυπουργός, όχι ενισχύοντας αλλά αποδυναμώνοντας τη χώρα, τόνισε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στην Ολομέλεια στη συζήτηση για την κύρωση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας.

Σημείωσε μάλιστα ότι η κορυφή του παγόβουνου στη συμφωνία αυτή είναι ότι, ο κ. Μητσοτάκης, έδωσε αυτό που ουδείς πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση είχε συμφωνήσει στις διαρκείς απαιτήσεις της Ουάσιγκτον, η συμφωνία για τις βάσεις να έχει αόριστο χαρακτήρα, να παραμένουν δηλαδή εδώ οι βάσεις, χωρίς το διαπραγματευτικό όπλο που προέβλεπε η συμφωνία του 1990, (που ήταν) να υπόκεινται σε ετήσια ανανέωση.

Για το λόγο αυτό ακόμα και το ΠΑΣΟΚ που υπερψηφίζει τη συμφωνία, τη χαρακτήρισε ετεροβαρή, ενώ η εφημερίδα της παράταξης σας, η Εστία, τη χαρακτήρισε λεόντεια, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ