Quantcast

Κωνσταντοπούλου: Δεν είχα καμία ενημέρωση για την επίσπευση της διαδικασίας

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες η κα Κωνσταντοπούλου μίλησε για ψέματα από την πλευρά του Κωνσταντίνου Τασούλα.

«Μην ακούτε τα ψέματα του κ. Τασούλα. Μονομερώς ο Πρόεδρος της Βουλής χωρίς καμία ενημέρωση προς τους αρχηγούς και τα κόμματα επεχείρησε να επισπεύσει την διαδικασία. Δεν ενημέρωσε κανέναν ότι θα έκοβε πενήντα ομιλητές από τον κατάλογο ούτε ότι θα προχωρούσε σε σύντμηση. Εγώ δεν είχα καμία ενημέρωση παρά το γεγονός ότι είχα ενημερώσει πως ασκούσα χρέη συνηγόρου με τους συγγενείς των θυματων».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είχε δηλώσει κώλυμα για να μιλήσει στη σειρά της με αποτέλεσμα να ανατραπεί το πρόγραμμα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Ακολούθησαν διαδοχικές επαφές του προέδρου της Βουλής με τους εκπροσώπους των αρχηγών καθώς δεν ήταν βέβαιο ότι κάποιος άλλος θα της παραχωρούσε τη σειρά του. Τελικά ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός αποδέχθηκε να μιλήσει πρώτος παρά το γεγονός ότι διαθέτει περισσότερους βουλευτές από την Πλεύση Ελευθερίας με συνέπεια η συζήτηση να επανεκκινήσει. 

Λίγο μετά τις 17:00 η συνεδρίαση διεκόπη για δεύτερη φορά. Κι αυτό γιατί ενώ ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες Νατσιού και Στίγκα, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς ο οποίος θα έπρεπε να μιλήσει αμέσως μετά έλειπε και αυτός από την αίθουσα. Η Αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη η οποία προήδρευε λέγοντας ότι υπάρχει αρκετή κίνηση εκτός Κοινοβουλίου με αποτέλεσμα να διακόψει ξανά. Τελικά ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς εμφανίστηκε με καθυστέρηση στην αίθουσα της Ολομέλειας και πραγματοποίησε την τοποθέτησή του. 

Η συνεδρίαση διεκόπη και τρίτη φορά καθώς ενώ το ρολόι έδειχνε 18:04 η κα Κωνσταντοπούλου δεν είχε εμφανιστεί στην αίθουσα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από την Ελληνική Λύση, η αιτία της διακοπής είναι ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν δέχθηκε να προηγηθεί η δική του ομιλία. Λίγο αργότερα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εμφανίστηκε στην Ολομέλεια και ανέβηκε στο βήμα της Βουλής.