Quantcast

Κόντρα για τη Θεσσαλονίκη στη Βουλή

Το ζήτημα της Θεσσαλονίκης και της έκρηξης κρουσμάτων την περίοδο του Οκτωβρίου βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν άκουσε τις εισηγήσεις επιστημόνων και τοπικών παραγόντων και τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη να απαντά ότι η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά τα όρια και τη λογική.

Ο κ. Φάμελλος διαμαρτυρήθηκε για μια ακόμη φορά έντονα για την έλλειψη ενημέρωσης κατηγορώντας μάλιστα προσωπικά τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ότι σε ερώτηση που του έγινε δήλωσε αναρμόδιος για σύσκεψη στην οποία είχε προεδρεύσει.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μάλιστα σειρά αναφορών επιστημόνων στις οποίες εξέφραζαν εκτιμήσεις για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων λέγοντας: «Προσωπικά ο κ.Μητσοτάκης είχε συμμετοχή σε εγκληματικά λάθη. Σας είχαν προειδοποιήσει και οι επιστήμονες και οι λοιμωξιολόγοι και οι αυτοδιοικητικοί. Οι καμπάνες είχαν χτυπήσει πολλές φορές και το κακό ερχόταν. Οι επιστήμονες και οι αυτοδιοικητικοί σας είχαν προειδοποιήσει. Ποιος λέει ψέματα λοιπόν;» είπε.

Απαντώντας ο κ. Κοντοζαμάνης αναγνώρισε ότι όταν λαμβάνονται αποφάσεις κατά τη διάρκεια μιας δυναμικής περιόδου είναι φυσιολογικό να γίνονται και λάθη τα οποία η κυβέρνηση αναγνώρισε αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Γίνεται όμως πλέον ξεκάθαρη η στάση που έχετε επιλέξει να κρατήσετε.

«Είναι μια στάση άρνησης και συνεχούς αδιέξοδης κριτικής απέναντι στη γιγάντια προσπάθεια που κατέβαλε το σύνολο το προσωπικού. Είναι άδικο απέναντι στο προσωπικό που έδωσε τη μάχη αυτό που κάνετε. Λάθη γίνονται. Η κριτική που ασκείτε έχει ξεπεράσει κάθε όριο και λογική. Πείτε μας κάτι πιο συγκεκριμένο. Τι θα κάνατε εσείς τότε; Ακόμα και τότε που η κατάσταση ξέφυγε και είχαμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που δεν είχαμε προβλέψει το σύστημα στάθηκε όρθιο» είπε ο Υπουργός.

Η φράση του κ. Κοντοζαμάνη «πείτε μας τι θα κάνατε» προκάλεσε την «έκρηξη» του κ. Φάμελλου ο οποίος κάλεσε τον αναπληρωτή Υπουργό να παραιτηθεί για να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και να του δείξει τι θα έπραττε.