Quantcast

Κουμουτσάκος στον Realfm 97,8: Οι δηλώσεις των Τούρκων θεμελιώνουν την ελληνική πολιτική να έχει εξοπλισμένα ως «αστακούς» τα νησιά

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Κάτια Μακρή δήλωσε ότι “περιμένουμε τι θα πει ο Ερντογάν όχι γιατί πάει με ένα θέμα στην ατζέντα που είναι το άκρως προκλητικό και προβληματικό ζήτημα του αιτήματός τους για αφοπλισμό των ελληνικών νησιών, αλλά κυρίως διότι περιμένουν όλοι τον Ερντογάν γιατί έχει απειλήσει ότι θα τινάξει στον αέρα την πολιτική διεύρυνση της συμμαχίας με την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας”.

“Αυτό που αφορά εμάς είναι η πιθανή διασύνδεση εκ μέρους της Τουρκίας του εκβιασμού αυτού, που αφορά ένα άλλο ζήτημα από την ένταξη των δύο χωρών, με το απαράδεκτο θέμα που προωθούν της αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών. Πολλές φορές, η τουρκική πολιτική είναι αφού διευρύνει τα θέματα στα οποία έχει αιτήματα, να τα συνδέει διαπραγματευτικά κιόλας. Δηλαδή, ακολουθώντας μια λογική, κλασική ανατολίτικη, διαπραγμάτευσης “ζητά και ξαναζήτα γιατί στο τέλος κάτι θα πάρεις”” πρόσθεσε.

“Δεν χρειάζεται καν να είμαστε προετοιμασμένοι γιατί τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι μας έχουν κάνει ένα μεγάλο δώρο. Είναι οι ακραίες και εκτός κάθε ορίου δηλώσεις τους, πρώτα του Τσαβούσογλου και μετά του αντιπροέδρου της Τουρκίας. Ο πρώτος είπε ότι η Τουρκία ασφυκτιά στα σύνορά της και εκτείνεται πέρα αυτών και η δήλωση Οκτάι ότι εμείς θα αμφισβητήσουμε και ό,τι γίνει. Δηλαδή υπαινίσσεται ακόμα και σύγκρουση. Από μόνες τους αυτές οι δηλώσεις θεμελιώνουν την ελληνική πολιτική να έχει ως αστακούς εξοπλισμένα τα νησιά της. Αυτές οι δηλώσεις παραπέμπουν στον ζωτικό χώρο αλλά και στην πολιτική Πούτιν πριν εισβάλει στην Ουκρανία” σχολίασε.

Ερωτηθείς για το Turkaegean απάντησε “αυτό είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη”.

“Αν η Τουρκία επιχειρήσει να καταστήσει μέρος του εκβιασμού της την Ελλάδα, μέσω Σουηδίας και Φινλανδίας, η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να υπενθυμίσει σε όλους ότι είναι και εκείνη πλήρες μέλος της συμμαχίας και μάλιστα συνεπές εν αντιθέσει με την Τουρκία και έχει τα ίδια δικαιώματα που προβλέπει η χάρτα του '40 και ο νοών νοείτο” επεσήμανε.