Quantcast

Κουτσούμπας: Οι φοροαπαλλαγές επιχειρήσεων μεταφράζονται σε διατήρηση ή αύξηση της ληστρικής φορολογίας του λαού

«Ποιος θα πληρώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα που απαιτεί η δημοσιονομική πειθαρχία; Ποιος θα πληρώσει το υπέρογκο κρατικό χρέος; Ποιος θα πληρώσει τις πελώριες κρατικές δαπάνες για τη στήριξη των μεγάλων ομίλων; Και πάλι ρητορικά είναι τα ερωτήματα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, μετά τη συνάντησή του με δημάρχους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως «για να υπηρετηθεί ο εργαζόμενος λαός και να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα του, πρέπει να αλλάξουμε ρότα».

 Ακόμη υπογράμμισε: «Η οριζόντια μείωση των συντελεστών φορολογίας, οι νέες φοροαπαλλαγές με τη μορφή των "υπερεκπτώσεων", αλλά και τα περαιτέρω φορολογικά προνόμια για όσες επιχειρήσεις μεγαλώσουν, δείχνουν το προφανές: Ανάπτυξη και κέρδη των επιχειρήσεων είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Οι επιχειρήσεις θα πληρώνουν ακόμα λιγότερα από τα ήδη ελάχιστα, που καταβάλλουν για φορολογία. Και φυσικά, πάντα παραλείπεται να σημειωθεί, ότι όπως όλοι γνωρίζουν "δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα"…

Οι φοροαπαλλαγές των επιχειρήσεων μεταφράζονται πάντοτε σε διατήρηση ή και σε αύξηση της ληστρικής φορολογίας του λαού, σε νέα φοροληστεία. Ποιος θα πληρώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα που απαιτεί η δημοσιονομική πειθαρχία; Ποιος θα πληρώσει το υπέρογκο κρατικό χρέος; Ποιος θα πληρώσει τις πελώριες κρατικές δαπάνες για τη στήριξη των μεγάλων ομίλων; Και πάλι ρητορικά είναι τα ερωτήματα…

Το μόνιμο υποζύγιο της κρατικής φορολογίας είναι οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα, που συνεχίζουν να αφαιμάσσονται και φορολογικά και που θα κληθούν να καταβάλλουν ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο της κρατικής φορολογίας.

Οι όποιες ελάχιστες μειώσεις φόρων για τους εργαζόμενους είναι ισχνές και αφορούν πρακτικά μόνο το επόμενο έτος, ενώ τον ίδιο χαρακτήρα έχουν και οι περικοπές στην επιστρεπτέα προκαταβολή για τις μικρές επιχειρήσεις, που πιέζονται όλο και περισσότερο από τα χρέη και τον ανταγωνισμό των μεγάλων».

«Χρειάζονται εκ βάθρων αλλαγές στην κοινωνία, στην οικονομία, στην πολιτική, στο σύστημα όλο και βεβαίως χρειάζεται άλλος δρόμος ανάπτυξης» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ενώ υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι μέσα σε αυτή τη γενική θεώρηση του ΚΚΕ εντάσσονται και τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Δ. Θεσσαλονίκης, οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, κά.

«Αυτό που πρυτανεύει στη σκέψη μας, είναι πώς θα υπηρετήσουμε καλύτερα τα συμφέροντα των εργαζομένων, του λαού της Θεσσαλονίκης συνολικά και ειδικότερα, των εργαζομένων των λαϊκών στρωμάτων, μικροεπιχειρηματιών, αυτοαπασχολούμενων, εκτός από των μισθωτών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και των κατοίκων της Δ. Θεσσαλονίκης» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς και θα έπρεπε όλους να τους ενδιαφέρει, είναι αυτό που λέμε, ο εργαζόμενος λαός. Αυτός που παράγει τον πλούτο της χώρας, αυτός που υποφέρει και δεν είναι η ελίτ, η ολιγαρχία, όποια ορολογία κι αν χρησιμοποιεί ο καθένας», δήλωσε.