Quantcast

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στηρίζει το δίκαιο αίτημα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποίησε συνάντηση με με εκπροσώπους της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και ποντιακών συλλόγων.

Καλωσορίζοντάς τους στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέφερε:

«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να βρίσκεστε εδώ για να ανταλλάξουμε σκέψεις, ιδέες, αλλά και να συζητήσουμε πώς θα δυναμώσει η διεκδίκηση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, αλλά και των δίκαιων διεκδικήσεων του οργανωμένου κινήματος του ποντιακού ελληνισμού.

Χθες 19 του Μάη, μέρα της γενοκτονίας των Ποντίων ήταν μια μεγάλη μέρα μνήμης για όλο τον ελληνισμό, πόσο μάλλον για τον Ποντιακό.

Συμπληρώθηκαν 105 χρόνια από τον βάρβαρο ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου με περίπου 350.000 θύματα και πάνω από 1 εκ. Εκτοπισμένους, που οδηγήθηκαν στην προσφυγιά.

Το ΚΚΕ στηρίζει το δίκαιο αίτημα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Οι Έλληνες του Πόντου είναι και αυτοί ένας κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα των θυμάτων του ιμπεριαλισμού, των ανταγωνισμών και των αντιθέσεων που οξύνονται στο πλαίσιο αυτού συστήματος. Όπως, οι συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του Α' Παγκόσμιου Πολέμου για την αναδιανομή των παγκόσμιων αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Και είναι, όχι απλά προκλητικές, αλλά και ανιστόρητες οι χτεσινές θρασύτατες δηλώσεις του Ερντογάν, ανήμερα της ημέρας της γενοκτονίας των Ποντίων».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ