Quantcast

Κρήτη: Περισσότεροι από τριάντα «βουτηχτάδες» για τον σταυρό στο λιμάνι του Ηρακλείου

Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν, ευνόησαν σήμερα τη ρίψη του σταυρού στο Λιμάνι του Ηρακλείου, όπου βούτηξαν περισσότερα από τριάντα κολυμβητές και κολυμβήτριες όλων των ηλικιών.

Την τελετή καθαγιασμού των υδάτων τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος που χάρισε έναν χρυσό σταυρό στον "βουτηχτή" που έπιασε το σταυρό, τον Κώστα Καλοχριστιανάκη, που βουτούσε για δεύτερη φορά αλλά ήταν η πρώτη που κατάφερε να πιάσει το σταυρό. Το παρών στην τελετή έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, τοπικοί βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων αλλά και πλήθος κόσμου.

"Να είναι ήρεμες οι θάλασσες για όλους τους ναυτιλομένους" ευχήθηκε ο Λιμερνάρχης Ηρακλείου, ενώ ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η πρώτη μεγάλη θρησκευτική

εορτή του νέου έτους "αποτελεί ορίζοντα στοχασμού, αισιοδοξίας, και φώτισης".

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ευχήθηκε "καλή χρονιά, τύχη και νίκες σε όλα τα "γήπεδα", ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ανέφερε ότι "μέσα στη σύγχυση των καιρών, χρειαζόμαστε τον άνωθεν φωτισμό που για να έρθει, χρειάζεται να στρώσουμε εμείς το έδαφος".