Quantcast

Ξεκίνησε η κατάθεση Ρουμπάτη στην εξεταστική – Τι είπε για τις επισυνδέσεις βουλευτών

Με την κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής. 

Η συνεδρίαση άρχισε σε κλίμα έντασης καθώς μολονότι ο κ. Γιάννης Ρουμπάτης δεν επικαλέστηκε το απόρρητο λέγοντας ότι ενώπιον  της επιτροπής δεν ισχύει κανένα απόρρητο, λίγη ώρα αργότερα αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συνομιλιών του με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφερόμενος σε ιδιωτικές συζητήσεις. Η φράση του κ. Ρουμπάτη προκάλεσε αντίδραση και φωνές από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι μίλησαν για κοροϊδία. 

   Ο κ. Ρουμπάτης υποστήριξε ότι επισύνδεση  βουλευτή ή ευρωβουλευτή δεν είναι σε καμία περίπτωση νόμιμη καθώς κατά την  άποψή του το Σύνταγμα και ο νόμος το απαγορεύουν. "Ο διοικητής της ΕΥΠ ενημερώνει για όλα τα σημαντικά ζητήματα τον πρωθυπουργό, άλλοτε προφορικά άλλοτε με σημείωμα.

Εγώ ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για όλα τα ζητήματα που χειρίστηκε η υπηρεσία" φέρεται να είπε ο κ. Ρουμπάτης.

   Αναφερόμενος στην καταστροφή του ηλεκτρονικού αρχείου της επισύνδεσης είπε ότι καταστρέφεται όταν γεμίσει ο δίσκος αλλά υπάρχουν πάντα και γραπτές σημειώσεις επί των συνακροάσεων.

  "Μαθαίνω ότι το υλικό του φακέλου Ανδρουλάκη καταστράφηκε αλλά αυτές οι σημειώσεις από τις συνακροάσεις πρέπει να υπάρχουν. Το γραπτό υλικό καταστρέφεται μετά δύο χρόνια, όχι σε ένα χρόνο. Για ένα πρόσωπο σαν τον Ανδρουλάκη θα έπρεπε να υπάρχει τόμος πληροφοριών για να δικαιολογεί παρακολούθηση, η ΕΥΠ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για ίδιον όφελος πολιτικών. Υιοθετώ πλήρως την ανάλυση του Βαγγέλη Βενιζέλου περί μη νομιμότητας της παρακολούθησης βουλευτή η ευρωβουλευτή. Την καθιστώ κομμάτι της κατάθεσης μου" φέρεται να πρόσθεσε ο κ. Ρουμπάτης.

  Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Ρουμπάτης ερωτήθηκε και για τα όσα κατήγγειλε η κα Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά σε σχέση με την πρόσκληση του κ. Τσίπρα να της δείξει συνομιλίες από υποκλοπές της ΕΥΠ. Κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Ρουμπάτης απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν είναι αλήθεια.