Quantcast

Μαργαρίτης Σχοινάς για Eurovision: Εξωφρενικό αυτό που έκανε η EBU

Την απόφαση της EBU να απαγορεύσει της σημαίες τις Ευρωπαικής Ένωσης, σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, χαρακτηρίζοντάς την «δώρο στους εχθρούς της Ευρώπης».

«Είναι εξωφρενικό αυτό που έκανε η EBU», δήλωσε ο Σχοινάς στο Politico, μετά από τον τελικό του διαγωνισμού ο οποίος σημαδεύτηκε από πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως η απόφαση να απαγορευτούν για πρώτη φορά σημαίες χωρών εκτός από όσες παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision, ήταν άκαιρη, λαμβάνοντας υπόψην τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Εκπρόσωπος τύπου της πρόεδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν άσκησε κριτική στην κίνηση της EBU λέγοντας πως «Είναι λυπηρή η απαγόρευση της σημαιάς, η οποία είναι σημαία όλων των κρατών-μελών της ΕΕ και η οποία κυματίζει δίπλα σε εθνικές σημαίες σε δημόσια κτίρια».

Ο Σχοινάς επίσης δήλωσε πως δεν μπορεί να βρει «τη λογική εξήγηση γιατί το κάνει αυτό η EBU. Και τι εξυπηρετεί αυτό; Λιγότερο από έναν μήνα από τις ευρωεκλογές, ποιος κερδίζει από την απαγόρευση της σημαίας της ΕΕ από τη Eurovision; Θα μιλήσω μαζί τους. Δεν θα το αφήσω αυτό να περάσει», είπε. «Θα αναζητήσω εξηγήσεις και διευκρινίσεις».

Από την EBU, δήλωσαν πως η πολιτική τους σχετικά με τις σημαίες ήταν ίδια με το 2023, με το κοινό να επιτρέπεται να έχει μαζί του σημαίες μόνο των συμμετέχοντων χωρών και με το ουράνιο τόξο. Όμως βίντεο από τον περσινό διαγωνισμό δείχνει σημαίες τις Ευρώπης μέσα στο κοινό.