Quantcast

Μελέτη στον Realfm 97,8: Δεν παίρνω προσωπικά την επίθεση σε βάρος μου

Στην κριτική και τα αρνητικά σχόλια που δέχεται για την ένταξη της στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια ευρωβουλευτής, Ελεονώρα Μελέτη στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Όποιος και αν είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιος μπορεί να διαφωνεί με κάτι αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνεται τοξικός, ρατσιστικός, επιθετικός, ισοπεδωτικός, προσβλητικός, μειωτικός και όλα τα σχετικά. Το βιογραφικό μου υπάρχει, είναι διαθέσιμο. Μπορεί κάποιος να το διαβάσει και να αποφασίσει αν πληρώ κάποιες προδιαγραφές για να εκπροσωπήσω την χώρα μας», είπε η Ελεονώρα Μελέτη.

Και συνέχισε: «Από εκεί και έπειτα με την επίθεση αυτή, δεν είναι κάτι που το παίρνω προσωπικά. Δεν είναι η πρώτη φορά και ούτε η τελευταία. Το βλέπω, το βιώνουν καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι. Δεν χρειάζεται καν να είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας λόγω της θέσης τους ή λόγω των γεγονότων. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο των ημερών της εποχής που έχει ενταθεί και ιδιαίτερα με την χρήση των social media».

Εξήγησε ότι η ίδια μέσα από την δουλειά της έχει δείξει ότι είναι άνθρωπος της συμπερίληψης και της αποδοχής. Υπογράμμισε ότι ορισμένοι «εργαλειοποιούν» τις εκπομπές της και ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποσπάσματα χωρίς να δείχνουν ολόκληρη την εικόνα. «Να παίρνεις λοιπόν αποσπασματικά και να εργαλειοποιείς πράγματα που έχουμε δείξει εμείς μετά από πολύ έρευνα και μετά από ρεπορτάζ στο πλαίσιο μιας εκπομπής μίας και μιάμισης ώρας (…) και οι άνθρωποι που τότε την αναδείκνυαν, τώρα να την χρησιμοποιούν. Δεν θα ήθελα να το χαρακτηρίσω εγώ», είπε η Ελεονώρα Μελέτη.

Για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. απάντησε ότι αν ήταν εκλεγμένη βουλευτής θα το υπερψήφιζε. «Ναι θα τον ψήφιζα. Με εκφράζει απόλυτα και με εκφράζει και ο τρόπος που παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο. Θα κρατούσα και το κομμάτι που αφορά στην παρένθετη μητέρα. Ακριβώς το ίδιο θα ψήφιζα», ανέφερε η Ελεονώρα Μελέτη.

Παράλληλα για όσους την κατηγορούν ότι έθεσε υποψηφιότητα για τον μισθό του ευρωβουλευτή η Ελεονώρα Μελέτη απάντησε: «Ως παρουσιάστρια καθημερινής εκπομπής βγάζω περισσότερα χρήματα από ό,τι ένας ευρωβουλευτής. Αυτοί που με ξέρουν, ξέρουν πολύ καλά ότι για εμένα το χρήμα δεν είναι το πρώτο κίνητρο. Πολλές φορές έχω πει στην ζωή μου ότι θα κάνω κάτι με λιγότερα λεφτά γιατί μπορεί να με εκφράζει λίγο περισσότερο από κάτι που θα μου απέφερε μεγαλύτερο κέρδος. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση αυτό που με έκανε να σκεφτώ και να πάρω αυτή την απόφαση ήταν ξεκάθαρα η ατζέντα που αφορά σε κοινωνικά ζητήματα».