Quantcast

Μητσοτάκης: Μείωση των κύριων εισφορών για όλους σε βάθος τετραετίας

Θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Alpha και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα αφήνει τίποτα αναπάντητο. «Ο κος Φλώρος δεν θα έβγαινε από τη φυλακή αν δεν υπήρχε ο νόμος».

Απαντώντας για τον ανιψιό του κο Δημητριάδη και τις καταγγελίες της κυβέρνησης αρκέστηκε να πει ότι «αυτός με την κατάθεσή του βοήθησε να αποκαλυφθεί η υπόθεση».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπάρχει μια στρατηγική που εκπορεύεται από το Μέγαρο Μαξίμου για αποπροσανατολισμό και αυτή υλοποιείται από την κυβέρνηση και τον Κώστα Βαξεβάνη.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ τόνισε ότι «η ΔΕΘ είναι ταυτισμένη για τον Αλέξη Τσίπρα με την παροχολογία. Η ΝΔ έχει εξαγγείλει συγκεκριμένο πρόγραμμα μείωσης φόρων και προσέλκυσης επενδύσεων. Αυτό το πρόγραμμα το πιστεύουμε και είναι κοντά στον ιδεολογικό μας πυρήνα, τον φιλελεύθερο».

«Αν ο Αλ. Τσίπρας επιλέξει να αντιγράψει τις δικές μας θέσεις μπορώ να του στείλω τις δυο τελευταίες ομιλίες μου», συμπλήρωσε. Εκτίμησε ότι δεν θα δείξει αυτοσυγκράτηση να τάξει πράγματα.

Κληθείς να απαντήσει στο τι ακριβώς θα κάνει με τον νόμο Κατρούγκαλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τον επικουρικό δεύτερο πυλώνα. Ενας ιδιωτικός αποταμιευτικός κουμπαράς που μπορεί να διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρείες και ο οποίος θα είναι ατομικός για κάθε πολίτη και θα συμπληρώνει την κύρια σύνταξη.

Παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να μειωθούν οι εισφορές γιατί δημιουργούν εισφοροδιαφυγή. Στόχος σε τέσσερα χρόνια να μειωθούν οι εισφορές για τη βασική σύνταξη από το 20% στο 15%. Διευκρίνισε δε ότι η μείωση θα είναι πιο επιθετική τα πρώτα χρόνια.

Τα παραπάνω θα γίνουν υπό την προϋπόθεση τη δημοσιονομική σταθερότητα καθώς όπως τόνισε ότι το πρόγραμμα τελείωσε αλλά η χώρα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές με 4,5% επιτόκιο στο 10ετες.

Ο αρχηγός της ΝΔ επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις αλλά οι προσλήψεις θα είναι μια για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Παράλληλα, θα καταργηθεί η στρατιά ανέργων. Εχω κάνει την αυτοκριτική μου για τα λάθη που έγιναν από τη ΝΔ και αυτά πρέπει να μείνουν στο παρελθόν. Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει κινήσεις που ανήκουν στο «παλιό», συμπληρωσε.

Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό δήλωσε ότι ήταν «αδιάφορος», όπως κατά κανόνα αυτοί που γίνονται από κυβερνήσεις που αποχωρούν. Στις δικές του προτεραιότητες είναι ένα μικρότερο σχήμα. Δεν θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί (που αναφέρονται στον πρωθυπουργό) και θα μειωθούν τα υπουργεία. «Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου και μικρότερους από εμένα». Τόνισε δε ότι «δεν έχω να ξεχρεώσω κομματικά γραμμάτια».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι θα τον ψηφίσουν άνθρωποι «από ανάγκη». Αυτούς θέλω να τους εκπλήξω ευχάριστα.

Επανέλαβε ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι καλή. Η βασική επιδίωξη των Σκοπίων ήταν η «ταυτότητα» και η «γλώσσα» τα οποία δώσαμε χωρίς να πάρουμε ουσιαστικό αντάλλαγμα. Επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία, ούτε σε αυτή, ούτε στην επόμενη Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί ακόμα να ξεπεράσει ότι τα μνημόνια τελείωσαν

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί ακόμα να ξεπεράσει ότι τα μνημόνια τελείωσαν, αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη συνέντευξη Μητσοτάκη στον Alpha.

«Την ώρα που όλοι συνομολογούν πως η εποχή των περικοπών τελείωσε και είναι η ώρα των ελαφρύνσεων, ο ίδιος παρουσίασε το Μνημόνιο που θέλει να επιβάλλει η ΝΔ, το οποίο περιλαμβάνει ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, μείωση των δημοσίων δαπανών, εκχώρηση τομέων του Δημοσίου σε ιδιώτες, απολύσεις μέσω της αλήστου μνήμης "αξιολόγησης", που είχε εφαρμόσει ο ίδιος, ως υπουργός, επαναφορά του μνημονιακού συστήματος 1 προς 5 για τις προσλήψεις, με ταυτόχρονη κατάργηση των κοινωνικών κριτηρίων (χρησιμοποιώντας, μάλιστα, ένα άθλιο επιχείρημα για τους δασοπυροσβέστες), κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων, αλλά και την επιστροφή του σαμαρικής έμπνευσης δόγματος "νόμος και τάξη", επισημαίνεται στο σχόλιο.

Και καταλήγει: «Όσο για την προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει από τις αποκαλύψεις για τον ανιψιό, συνεργάτη του και συνεταίρο του κ. Φλώρου με σενάρια περί φίμωσης και τρομοκράτησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι αστεία».