Μητσοτάκης: Οι τουρκικές προκλήσεις να αντιμετωπιστούν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο - Είναι ώρα για πράξεις και όχι μόνο λόγια

«Η Τουρκία αποδεικνύει πλήρη έλλειψη σεβασμού του διεθνούς δικαίου στα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ» και  «αυτές οι προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και, εάν συνεχίσουν, η ΕΕ πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι «είναι ώρα για πράξεις και όχι μόνο λόγια» και σημείωσε ότι «καθώς προχωράμε σε εθνικές εκλογές στην Ελλάδα, ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος για μια πολιτική αλλαγή».

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια κυβέρνηση που θα προσφέρει, σε περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες θέσεις εργασίας, χαμηλότερους φόρους, βιώσιμη ανάπτυξη». Όπως είπε, «η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να ανυψωθεί κατά την πρόκληση και να εδραιώσει πλήρως την αξιοπιστία της Ελλάδα».

Σχετικά τέλος με την υποψηφιότητα του Manfred Weber για την προεδρία της Κομισιόν ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε: «υποστηρίζουμε πλήρως την υποψηφιότητα του Manfred Weber για την προεδρία της Επιτροπής. Το ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στο κοινοβούλιο και είμαστε ξεκάθαροι ότι προσβλέπουμε στη θέση του προέδρου της Επιτροπής. Τον Μ. Weber που προσωπικά υποστήριξα επέλεξε το ΕΛΚ στο συνέδριο της ομάδας και εναπόκειται σε εμάς, το ΕΛΚ να καθορίσουμε ποιοι είναι υποψήφιοι για την προεδρία της Επιτροπής».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε επίσης και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο και την κυπριακή ΑΟΖ. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε στον κ. Αναστασιάδη την αμέριστη στήριξή του και επανέλαβε την ανάγκη η Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν η τελευταία εμμείνει στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τον επικεφαλής υποψήφιο του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας του εξέφρασε τη στήριξή του και υπογράμμισε την ανάγκη ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.