Quantcast

Μητσοτάκης: Πρωταρχικός μας στόχος η αντιμετώπιση της ακρίβειας

Σε άτυπη προεκλογική αντιπαράθεση εφ΄όλης της ύλης αναμένεται να μετατραπεί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ακρίβεια. Απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση η αντιμετώπιση της ακρίβειας, εφαρμόζουμε πολιτική στοχευμένων μέτρων για τους ευάλωτους, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για πληθωρισμό απληστίας ο οποίος πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά και άμεσα μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή εξηγώντας για ποιο λόγο παρενέβη τώρα με επιστολή στην Κομισιόν.

“Δεν είμαι εδώ για να εξωραΐσω την κατάσταση ούτε για να κάνω ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει. Το πρόβλημα είναι εδώ και οι τιμές έχουν αυξηθεί σε σχέση με το 2022. Πρέπει να μειωθούν οι τιμές και όχι μόνο να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός” είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι η αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης.

“Ζήτησα παρέμβαση της ΕΕ γιατί οι κολοσσοί του παγκοσμίου εμπορίου δεν πρέπει να θέτουν γεωγραφικούς περιορισμούς για το λιανεμπόριο για να κρατούν ψηλά τις τιμές σε συγκεκριμένες περιοχές. Καταργεί στην πράξη την ενιαία αγορά” πρόσθεσε κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση.  

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε μύθο το ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια αλλά και το ότι η κατάσταση στη χώρα είναι τιμές Σουηδίας και μισθοί Βουλγαρίας.  

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός είπε πως όσα τάζει η αξιωματική αντιπολίτευση κοστίζουν με βάση το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους,  45 δισεκατομμύρια ευρώ και συνεπάγονται χρεοκοπία χωρίς επιστροφή.

Αναφερόμενος μάλιστα στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση ΦΠΑ ο κ. Μητσοτάκης  κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής παλαιότερη ομιλία του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος υποστήριζε ότι ενδεχόμενη κατάργηση του ΦΠΑ  δεν θα περάσει στους καταναλωτές.

“ΣΥΡΙΖΑ με καρέκλα και ΣΥΡΙΖΑ χωρίς καρέκλα” είπε ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει ψιλό γαζί τον ελληνικό λαό.

 Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη σημαδεύθηκε από αρκετές διακοπές οι οποίες προήλθαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως από τη Θεοδώρα Τζάκρη με την οποία ο πρωθυπουργός άνοιξε πολλές φορές διάλογο.

Σε κάποια στιγμή εμφανώς ενοχλημένος από τις διακοπές ο πρωθυπουργός της απάντησε: “Σταματήστε κυρία Τζάκρη. Που έχει το ρεκόρ, έχοντας ψηφίσει όλα τα Μνημόνια και έρχεστε τώρα να πείτε όσα λέτε”. 

Σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός είπε ότι αν καταλαβαίνει καλά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι για προσωρινή κατάργηση του ΦΠΑ. “Μετά τι θα γίνει;” ρώτησε. “Μετά θα βάλουμε πλαφόν στα κέρδη” είπε η κα Τζάκρη προκαλώντας την αντίδραση του κ. Μητσοτάκη.

“Βγείτε από το φαντασιακό σας κόσμο και σταματήστε να λέτε ψέματα.  Αυτά δοκιμάστηκαν κι απέτυχαν”. 

Απευθυνόμενος και πάλι στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους βουλευτές να πουν στον κ. Κασσελάκη όταν συγκρίνει προϊόντα να μη συγκρίνει απλό λάδι με βιολογικό για να δείξει διαφορές στη τιμή: “Μπορεί επιτυχημένος επιχειρηματίας να μην είναι αλλά για λαδέμπορας δεν κάνει” είπε.