Quantcast

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Το πρόβλημα δεν είναι ο Πολάκης αλλά ο πολακισμός»

Να αποπέμψει άμεσα τον Παύλο Πολάκη έπειτα από τη νέα «χυδαία» -όπως τη χαρακτήρισε- επίθεση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας σε βάρος του Προέδρου της Βουλής κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Κατά τη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η αναφορά του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα πως και τα 50 κρεβάτια ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή στο «Σωτηρία» είναι λειτουργικά προέρχεται από την ενημέρωση και τη δημόσια δήλωση του διοικητή του νοσοκομείου.

«Είδαμε μια ακόμα χυδαία επίθεση του κ. Πολάκη στον πρόεδρο της Βουλής -σ.σ τον αποκάλεσε ψεύτη-. Δεν πήγε ο κ.Τασούλας να κάνει αυτοψία. Η επίσημη ενημέρωση που έχουμε από τον διοικητή του νοσοκομείου είναι αυτή. Οπότε ή εγώ θα διώξω τον διοικητή του νοσοκομείου επειδή μας είπε ψέματα ή εσείς θα διώξετε τον Πολάκη» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι το πρόβλημα είναι ευρύτερο και αυτό δεν έχει να κάνει με τον Πολάκη αλλά με τον πολακισμό, ένα μίγμα ειρωνίας, αλαζονείας, ψευτομαγκιάς, ψεμάτων και ανορθολογισμού.

«Το θέμα είναι ότι το πνεύμα του εκφράστηκε και μέσα από τα δικά σας λεγόμενα σήμερα. Καταλάβετέ το. Δεν είστε ο φέρελπις μέλλων Πρωθυπουργός. Είστε ο αποτυχημένος πρώην Πρωθυπουργός» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.