Quantcast

Ν. Δούνια: O πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης θέτει στο επίκεντρο τους πολίτες

«Ο πρώτος προϋπολογισμός της Κυβέρνησης θέτει στο επίκεντρο τους πολίτες και τις ανάγκες τους, εφαρμόζοντας πολιτικές ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής», ανέφερε κατά τη συζήτηση στη Βουλή, η βουλευτής της ΝΔ Νόνη Δούνια.

«Ο προϋπολογισμός του 2020 έχει πάνω από όλα κοινωνικό πρόσημο με παρεμβάσεις για την οικογένεια και την υπογεννητικότητα, όπως η παροχή επιδόματος 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες, για κάθε παιδί που γεννιέται από την 1η Ιανουαρίου, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια που καλύπτουν πάνω από το 90% των οικογενειών, αλλά και με την υπαγωγή των ειδών βρεφικής ηλικίας στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ του 13%», είπε η βουλευτής της ΝΔ και αναφέρθηκε στην πρόνοια για την οδική ασφάλεια, «με σημαντική μείωση του ΦΠΑ στα κράνη των μηχανών που δείχνει έμπρακτα τη βούληση της Κυβέρνησης να περιορίσει το δραματικό φαινόμενο των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας. Η κ. Δούνια αναφέρθηκε και στην αναμόρφωση της φορολογίας, για τα φυσικά πρόσωπα, με εισαγωγικό συντελεστή 9%, στην αύξηση του αφορολόγητου για κάθε παιδί και στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους απασχολούμενους πλήρους απασχόλησης.

Ο πρώτος προϋπολογισμός της κυβέρνησης, είπε επίσης, θέτει τα θεμέλια για ισχυρή ανάπτυξη με μεγαλύτερη ρευστότητα, μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα για όλους, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερες δουλειές.