Quantcast

Ν. Γιατρομανωλάκης: «Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας θα συμβάλλει στην εξωστρέφεια του νησιού και στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου» - BINTEO

O υφυπουργός Πολιτισμού μίλησε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος του φεστιβάλ.

Στα οφέλη που θα αποκομίσει η Κέρκυρα από τη διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ, που ανοίγει σήμερα το απόγευμα τις πύλες του, μίλησε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος του φεστιβάλ, ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο οποίος εξήρε τις προσπάθειες που έγιναν για τη διεκπεραίωσή του.

«Το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά και το διαπνέει ευρύτερος επαγγελματισμός. Είναι πολυθεματικό και προσπαθεί να αγγίξει όλες τις τέχνες, ενώ πολύ ενδιαφέρον είναι ότι θα λειτουργήσει ως μια ομπρέλα κάτω από την οποία θα έχει δράσεις, επιμέρους, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Έχει συνδυάσει την πολιτιστική κληρονομιά, με τη σύγχρονη δημιουργία. Στην Κέρκυρα δεν υπήρξε διακοπή στην πολιτιστική παραγωγή και το φεστιβάλ, θα βοηθήσει την Κέρκυρα να αποκτήσει μια πολύ πιο δυνατή ταυτότητα», είπε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, τονίζοντας ότι «το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας ενώνει δυνάμεις και παροτρύνει τη συνέργεια και τη συνεργασία όλων των φορέων του πολιτισμού, με μία εξωστρεφή προσέγγιση η οποία δεν εξαντλείται μόνο στην ικανοποίηση της εμφάνισης των πολιτιστικών δυνάμεων του νησιού, αλλά αυτός ο πλούτος θα μοιραστεί και με τον υπόλοιπο κόσμο».

Η παρουσίαση του προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας έλαβε χώρα στο περιστύλιο των Ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου, παρόντων των εκπροσώπων πολιτιστικών και παραγωγικών φορέων του νησιού. Χθες, ο υφυπουργός παρέστη και σε σύσκεψη που συγκάλεσε η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου, στο ιστορικό Δημαρχείο Σαν Τζιάκομο, παρουσία του βουλευτή Κέρκυρας της Ν.Δ. Στέφανου Γκίκα και εκπρόσωπων των ιστορικών πολιτιστικών σωματείων και φορέων του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, αναφέρθηκε με θερμά λόγια σε ό,τι αφορά την πλούσια και ολοζώντανη πολιτιστική δημιουργία στο νησί και εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλουν οι Φιλαρμονικές, οι χορωδίες και φορείς και σωματεία σχετιζόμενα με την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε θέματα επιχορηγήσεων, αλλά και στις δυνατότητες βοήθειας των πολιτιστικών φορέων σε επίπεδο συμπληρωματικών δεξιοτήτων που σχετίζονται όχι με αυτό καθαυτό το αντικείμενο λειτουργίας τους, αλλά με την εξωστρεφή προβολή του πολιτιστικού προϊόντος το οποίο παράγουν.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας, της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών, της Δημοτικής Πινακοθήκης, της Πινακοθήκης Κέρκυρας, πρόεδροι και μέλη της Παλαιάς Φιλαρμονικής και της Φιλαρμονικής Μάντζαρος, ο πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Κέρκυρας, οι διευθύντριες του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης, της Εφορίας Αρχαιοτήτων, της Πινακοθήκης Κορακιάνας και του Μουσείου Καποδίστρια.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας θα ξεκινήσει σήμερα το βράδυ, στην Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα, με τους Athens Classical Players, μόνιμα μέλη στα έγχορδα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, που με τον σολίστ βιολιού Γιώργο Μπάνο, υπότροφο της Μουσικής Ακαδημίας Barenboim-Said στο Βερολίνο, θα παρουσιάσουν μία μαγική μουσική βραδιά. Πρόκειται για μία καλλιτεχνική σύμπραξη μέσω της οποίας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα δημοφιλές πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις «4 Εποχές» του Antonio Vivaldi και διάσημα έργα του Αργεντίνου συνθέτη του tango, Astor Piazzola.

Να σημειωθεί ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας, τελείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου και διοργανώνεται από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εξωτερικών , του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με την πολύτιμη υποστήριξη χορηγών, φίλων και εθελοντών.