Quantcast

Ν. Παππάς: Υπάρχουν πόροι και πρέπει να «πέσουν» άμεσα στην οικονομία - ΒΙΝΤΕΟ

Τα νέα μέτρα οικονομικής στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σχολίασε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο βουλευτής-Τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς ανέφερε μεταξύ άλλων πως η οικονομία έχει δομικά προβλήματα, όπως η μεγάλη ανεργία και η μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό και ένα μεγάλο ποσοστό μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα δεχθεί πιέσεις. 

Υπογράμμισε ότι η αντίδραση της κυβέρνησης σε επίπεδο πολιτικής θα έπρεπε να είναι τεράστια και άμεση. «Δυστυχώς το παράθυρο της αστραπιαίας αντίδρασης κλείνει σιγά σιγά και θα πρέπει να σχεδιάσουμε πολιτικές που να έχουν διάρκεια στο χρόνο και οι οποίες να υποστηρίζουν την απασχόληση και τη διάσωση των επιχειρήσεων» συμπλήρωσε. 

Στάθηκε στην καθυστέρηση με την οποία έλαβαν τα πρώτα χρήματα των επιδομάτων οι αυτοαπασχολούμενοι - ελεύθεροι επαγγελματίες. «Πολλοί μάλιστα από αυτούς, από ό,τι μαθαίνουμε, είδαν τα χρήματά τους να κατάσχονται, κάτι που θα διακριβώσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι για να διατεθούν άμεσα και σχεδιασμένα στην οικονομία. Και αναφέρθηκε στην πρόταση να διοχετευθούν άμεσα στην οικονομία 26 δισ. ευρώ από τα 50 δισ. διαθέσιμα - που προέρχονται τόσο από ελληνικούς όσο και ευρωπαϊκούς πόρους. 

«Η κυβέρνηση νομίζει ότι τα μέτρα θα είναι επαρκή αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς, αφού «η διεθνής ανάλυση κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη ζώνη κινδύνου, λόγω δομικών προβλημάτων».