Quantcast

Νέα σενάρια υποχρεωτικών εμβολιασμών

Τα μέτρα που συζητούν κυβέρνηση και επιστήμονες για να χτιστεί πιο γρήγορα το τείχος ανοσίας. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων στην ηλικιακή ομάδα 50 - 59 ετών προβληματίζουν τους ειδικούς. Σκέψεις και για στοχευμένες παρεμβάσεις στους εργαζομένους της εστίασης και στους ένστολους.

Mπορεί το τελευταίο διάστημα να παρατηρείται πτώση των κρουσμάτων κορωνοϊού, με παράλληλη αύξηση του εμβολιαστικού ρυθμού τόσο για την πρώτη δόση όσο και για την τρίτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κυβερνητικό επιτελείο δεν προετοιμάζεται για νέα μέτρα, εάν χρειαστούν, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και κυρίως με τη μετάλλαξη «Ομικρον». Είτε αυτά αφορούν την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού είτε ακόμα και τη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Χρυσή τομή για το πιστοποιητικό

Με την πανδημία να συνεχίζει να ταλανίζει την Ευρώπη, οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ε.Ε. αναμένεται να συμφωνήσουν για μια κοινή ισχύ του πιστοποιητικού COVID. Σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες, θα είναι εννέα μήνες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να συνεδριάσουν για μία μόνο ημέρα, την ερχόμενη Πέμπτη και όχι και την Παρασκευή, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, για λόγους προστασίας από τον κορωνοϊό.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews