Quantcast

Ο Κικίλιας καρατομεί τον διοικητή Γ.Ν. Καρδίτσας μετά το έγγραφο συναίνεσης για εμβολιασμό!

Την παραίτηση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας ζήτησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Παράλληλα  έδωσε εντολή στον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του Νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες.

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Ναι να παραιτηθεί ο Διοικητής 

Απόλυτα σύμφωνο βρίσκει τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, η απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να ζητήσει την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο GRTimes.gr, ύστερα από την κυκλοφορία του… περίεργου έντυπου συναίνεσης για τον εμβολιασμό.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος στο GRTimes, η κίνηση του διοικητή αφενός θολώνει το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού και αφετέρου, αφαιρεί το δικαίωμα σε όσους εμβολιάζονται να διεκδικήσουν αποζημίωση για τυχόν παρενέργειες.

«Όλα τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες. Ακόμα και αυτό το εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει κάποια παρενέργεια. Απορώ λοιπόν, γιατί να μη μπορώ να ζητήσω αποζημίωση σε περίπτωση που μου συμβεί κάτι; Σε καμία περίπτωση δε λέω ότι το εμβόλιο είναι επικίνδυνο, αλλά δε μπορεί να αφαιρείται το δικαίωμα σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά, να διεκδικήσει ο ασθενής ή η οικογένειά του μία αποζημίωση», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος, τονίζει ότι η κίνηση αυτή θολώνει το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, ειδικά σε μία περίοδο που ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού δείχνει επιφυλακτικό.

«Το εμβόλιο το έχουν κάνει 4 εκατομμύρια άνθρωποι και δεν έχουμε δει σοβαρές παρενέργειες. Ο κίνδυνος να πεθάνεις από Covid είναι πολύ μεγαλύτερος, απ’ το να πεθάνεις απ’ το εμβόλιο. Ήταν μία απαράδεκτη κίνηση. Ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι μία εθνική προσπάθεια. Θεωρώ κι εγώ ότι ο Διοικητής πρέπει να παραιτηθεί», παραδέχεται ο κ. Γιαννάκος.

Ο ίδιος, μεταξύ άλλων, διαπιστώνει την έλλειψη γενικής καθοδήγησης.

«Δεν θα έπρεπε να έχουν συζητήσει οργανωμένα το πως θα διαχειριστούν την επιφυλακτικότητα του κόσμου; Εδώ βλέπουμε ότι ο καθένας κάνει ότι του κατέβει. Φυσικά, και δε γίνεται να πάρουν μία τόσο σοβαρή απόφαση, να κυκλοφορεί ένα τόσο σοβαρό χαρτί μέσα στο νοσοκομείο, χωρίς να έχει παρέμβει ο Διοικητής», διαπιστώνει κλείνοντας.

Το έγγραφο

«Συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό, παρ’ όλο που μέχρι τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμα και θανατηφόρες» ανέφερε η μία επιλογή στο έγγραφο.

Η άλλη επιλογή ανέφερε: «Δεν συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορωνοϊό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ακόμη κι αν γνωρίζω τους κινδύνους της νόσου».

Μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις ζητείται και η υπογραφή μάρτυρα.

Εγγραφο συναίνεσης εμβολιασμού νοσοκομείο Καρδίτσας

Το εν λόγω «απαράδεκτο» έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα, σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.