Quantcast

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ καταθέτει ξανά στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας για τις εκλογές του 2016

Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο μεγαλύτερος γιος του προέδρου των ΗΠΑ, έφτασε στο Κογκρέσο για μια κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας.

Η Επιτροπή αναμένεται να επικεντρωθεί στο σχέδιο κατασκευής ενός «Πύργου Τραμπ» στη Μόσχα αλλά και στη συνάντηση που είχε με μια Ρωσίδα δικηγόρο κατά την προεκλογική περίοδο του 2016.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν προσέρχεται στη Γερουσία για να διορθώσει την προηγούμενη κατάθεσή του, απάντησε: «Δεν υπάρχει τίποτα να διορθώσω».

Στην ερώτηση αν σκέφτεται να αλλάξει την κατάθεσή του, ο 41χρονος επιχειρηματίας απάντησε λακωνικά «Όχι» και αποχώρησε, κατευθυνόμενος προς την αίθουσα συνεδριάσεων.

Ο Ντόναλντ Τζούνιορ διαχειρίζεται τις οικογενειακές επιχειρήσεις ως επικεφαλής του Οργανισμού Τραμπ. Είχε δώσει και άλλες πολύωρες καταθέσεις σε επιτροπές της Γερουσίας το 2017.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «κατάπληκτος» τον Μάιο για τη νέα κλήτευση του γιου του ενώπιον αυτής της Επιτροπής, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι οι γερουσιαστές θέλουν να επανεξετάσουν κάποιες από τις δηλώσεις που είχε κάνει παλαιότερα ο γιος του προέδρου, οι οποίες ενδέχεται να αντικρούονται από τα γεγονότα που αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια. Θέλουν κυρίως να τον ρωτήσουν ξανά για τη συνάντηση που είχε το καλοκαίρι του 2016 στον Πύργο Τραμπ με τη Ρωσίδα δικηγόρο η οποία υποσχέθηκε στους συμβούλους του Τραμπ να τους παράσχει επιβαρυντικές πληροφορίες για τη Χίλαρι Κλίντον, την τότε αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, ο γιος του προέδρου και οι επικεφαλής της Επιτροπής έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τον αριθμό των ερωτήσεων που θα τεθούν σε αυτήν την ακρόαση.

Η Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας είναι ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα συνεργασίας των δύο κομμάτων, καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί ερευνούν χωρίς τυμπανοκρουσίες, εδώ και δύο χρόνια, την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.